'Makul kadın' yaratma projeleri sürüyor

  • kadın
  • 12:21 9 Eylül 2022
  • |
img
İZMİR - KADES’in, kadına yönelik şiddetle mücadele yerine ailenin ve milliyetçiliğin kutsandığı broşürleri dağıtılmaya başlandı. 
 
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kadın Destek Uygulaması (KADES), Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, kadına yönelik şiddete dair bastırdığı broşürler dağıtılmaya başlandı. “Kadına el kalkamaz. Kadına şiddet insanlık suçudur” başlığıyla bastırılan ve çokça aile vurgusu yapılan broşürler, emniyet, valilik ile diğer devlet kurumları tarafından dağıtılıyor.
 
TÜRK KÜLTÜRÜ VURGUSU
 
Türkiye’nin birçok kentinde konser ve pazaryerlerinde kurulan stantların yanı sıra kadın polisler tarafından köy ve mahallelere yapılan turlarla dağıtılan broşürlerde, şiddet gören kadının “yapmakla yükümlü olduğu” görevleri yerine getiremeyeceği belirtilerek, “zarar gören kadın çocuklarının bakımını sağlamakta güçlük çeker” ifadesi yer aldı. Ayrıca kadına yönelik şiddetin dini ve milli duygulara bağlandığı broşürlerde, “Kurtuluş Savaşı’nda Şerife Bacı, Halide Onbaşı, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Hafız Selman İzbeli gibi kadın kahramanlarımız, tarih içerisinde bir ve bütün olarak gören bir anlayışla yoğrulmuş olmamız, bugünümüze rehber olacak kadar güçlü göstergelerdir. Kadına yönelik şiddete yükselen tepki artık milli bir hassasiyete dönüştü çünkü milli değerlerimizin inşasında kadının rolü ve önemi belki tüm ülkelerin toplamından daha fazla” denildi.