İstismardan yargılanan müdür vekiline 72 yıl hapis cezası

  • kadın
  • 13:34 9 Eylül 2022
  • |
img
İZMİR - Öğrencilerine cinsel istismarda bulunan müdür vekili Adil Şahintürk hakkında 72 yıl hapis cezası verildi.
 
İzmir’in Menderes ilçesinde, bir okulda öğretmenlik ve vekil müdürlük yapan Adil Şahintürk hakkında “cinsel istismar” nedeniyle açılan davanın karar duruşması İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Adil Şahintürk tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı Pınar Melli ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ve dernek avukatları yer aldı.
 
SANIK BERAAT İSTEDİ
 
Müşteki avukatları, dosyadaki delillerin somut olduğunu ve sanığın en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini kaydetti. 
 
Sanık Adil Şahintürk ise hakkındaki iddiaların uydurma olduğunu ileri sürerek, beraatini talep etti.
 
İNDİRİM UYGULANMADI
 
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 72 yıl hapis cezası verdi. Sanığın okulda müdür vekili olması ve eylemi farklı zamanlarda birden fazla gerçekleştirmesi, fiilden sonra ve yargılama sürecinde pişmanlık göstermeyen davranışları nedeniyle verilen cezada indirime gitmeyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.  
 
NE OLMUŞTU?
 
Menderes ilçesinde 17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen ihbarda öğretmenlik ve vekil müdürlük yapan Adil Şahintürk'ün, bazı kız öğrencilerine cinsel içerikli film izlettiğini ve çocuklara karşı cinsel istismar suçunu işlediği belirtilmişti. Bunun üzerine yürütülen soruşturmada yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Bunun üzerine tutuklanan Adil Şahintürk hakkında 102 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.
 
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Temmuz 2017'de sanığa "cinsel istismar", "sarkıntılık" ve "müstehcenlik" suçlarından 79 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Fakat İstinaf incelemesinde karar hukuka uygun bulunmasına rağmen Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi  "çocuğun cinsel istismarı" yönünden verilen kararı bozdu. Sanığa bir mağdura karşı "sarkıntılık" ve birden fazla mağdura yönelik "müstehcenlik" suçlarından verilen 7 yıl 6 aylık ceza kesinleşmişti.