KASED üçüncü yılını konserle kutluyor

  • kadın
  • 11:13 10 Eylül 2022
  • |
img
DİYARBAKIR- KASED, kuruluşunun üçüncü yıl dönümünü yarın düzenleyeceği konserle kutlayacak. 
 
Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED) 11 Eylül’de Demirok Tesislerinde kuruluşunun üçüncü yıl dönümü dolayısıyla, konser düzenliyor. Konserde İran’da çalışmalarını sürdüren Koma Heray ile Batman’dan Kolektifa Ritmen Azad’ın sahne alacak.   
 
KASED eğitmenlerinden Serap Ergin, üç yıllık süre içinde resim, müzik, halay, Kürt dili, mülteci kadınlar ve çocuklar için atölyeler düzenlediklerini belirtti. Atölyelerde öne çıkan eserleri sergilediklerini ve oluşturdukları Kürt Dili ve Edebiyat grubu ile Kürtçe eserlerin okunduğunu belirten Ergin, yine Mersin ve İstanbul’da da konserler düzenlediklerini ifade etti.  
 
‘FARKLI KESİMLERE ULAŞTIK’
 
Amaçlarının Kültür sanat çalışmalarına ve eğitimlerine ulaşamayan kesimlere ulaşmak olduğunu söyleyen Ergin, Diyarbakır’da özellikle Bağlar ilçesi gibi kültür sanat çalışmalarının olmadığı bölgelerinde çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Ergin, amaçlarına tam olarak ulaşamadıklarını ancak belirli bir seviyeye getirdiklerini söyledi. 
 
YOĞUN İLGİ
 
Gittikleri her yerde çalışmalarının sahiplenildiğini söyleyen Ergin, “Herhangi bir mahalleye gittiğimizde kadın ve çocuklara ilişkin çalışmalar yürüttüğümüzde; yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Örneğin Silopi’ye gittik ve çocuklara yönelik bir çalışma yürüttük. Çok büyük bir sahiplenmeyle karşılaştık, Kürt kadın ve çocukların kültür sanat konularına çok uzak kaldığını gördük. Bu durumu kültür sanat kurumlarının eksikliği olarak görüyoruz. Özellikle de Kürt kurum ve derneklerinin eksikliği olarak görüyoruz. Oraya gidip çalışmalarımızı kendi dilimizi kullanarak yürüttüğümüzde; onlardan olduğumuzu anlıyorlar ve çok büyük ilgi ve sahiplenmeyle karşılanıyoruz” dedi
 
KADIN AKADEMİSİ HEDEFLENİYOR
 
Kültür, sanat ve edebiyat alanında kadın akademisi kurmayı hedeflediklerini belirten Ergin şöyle devam etti: “KASED’i bu amaç üzerine kurduk. Şuan amacımız kadın akademisi kurmak ve memleketteki genç kadın ve çocukların gelip eğitim alıp mezun olacağı bir akademi. Sonraki hedeflerimiz içerisinde KASED’i başka şehirlere taşımak başka şehirlere ve genç kadın ve çocuklara ulaşmaktır.”
 
KATILIM ÇAĞRISI
 
Ergin son olarak KASED’in üçüncü yıl dönümüne ilişkin düzenlenecek konserin 11 Eylül'de (yarın) Diyarbakır Demirok Tesislerinde saat 19.00’da olacağını da belirterek, katılım çağrısı yaptı.