Şiddet gören kadınların hukuksal süreci tartışıldı

  • kadın
  • 21:17 11 Eylül 2022
  • |
img
 
 
İSTANBUL - “Haklarımız ve Kazanımlarımız” başlıklı kadın buluşması gerçekleştiren Kadın Zamanı Derneği, şiddete uğrayan kadınlarla kurulması gereken ilk iletişim ve hukuki sürece ilişkin tartışma yürüttü.
 
 
Kadın Zamanı Derneği İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Yunus Balta Kültür Merkezi’nde “Haklarımız ve Kazanımlarımız” başlıklı kadın buluşması gerçekleştirdi. 
 
Buluşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt, Başakşehir, Avcılar ve Beylikdüzü ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Buluşmaya katılan kadınlar, kadın hakları ve kazanımlar üzerine tartışma yürüttü.
 
KADINLARI ‘AMA’ SIZ DİNLEMELİYİZ 
 
Buluşmada konuşan Kadın Zamanı Dernek Başkanı Dilek Başalan, şiddet gören kadınlarla kurulacak iletişime dair bilgi verdi. Kadına yönelik şiddetle mücadele ederken karşılaşılan sorunlar ve çözümler üzerine aktarımlarda bulunan Başalan, “Şiddete maruz kalan bir kadın bize geldiğinde önyargısız, amasız, fakatsız dinlemeliyiz. Yargılamadan, herhangi bir yorum katmadan, şiddetten nasıl çıkabilir, kendi kararlarını nasıl verebilir üzerine yol ve yöntem göstermeliyiz” dedi. 
 
HUKUKİ SÜREÇ ANLATILDI 
 
Dernek avukatı Ekin Baltaş da, kadın kazanımları ve önemine dair konuşma yaptı. Kadın haklarına dair aktarımda bulunan Baltaş, şiddete maruz kalan kadınların adli yardım başvurusunda hukuki süreci, nereye nasıl başvurabileceği ve nafaka hakkına ilişkin bilgi verdi. 
 
Dernek çalışmalarına mahallelerde yoğunluk verileceğinin belirtildiği buluşmada, her mahallede kadınların ihtiyaçlarına göre atölye çalışmaları yapılacağı kararı alındı.