Kayıp kadının katledildiği ortaya çıktı

  • kadın
  • 13:48 20 Eylül 2022
  • |
img
DİYARBAKIR - Bismil’de 2 yıl önce kayıp olan Yasemin Demir’in evli olduğu erkek ve akrabaları tarafından katledildiği ortaya çıktı. 
 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yıl önce yakınlarının kayıp ilanı verdiği 34 yaşındaki Yasemin Demir'in katledildiği ortaya çıktı. Cenazesi arazide toprağa gömülü şekilde bulunan Demir’in katledilmesiyle ilgili evli olduğu R. Demir ile kız kardeşi M. Demir, ağabeyi M. Demir ve M.A. Demir gözaltına alındı.
 
NE OLMUŞTU?
 
Bismil ilçesinde 9 Aralık 2020’de kayıp olan Yasemin Demir için ailesi polise başvurarak kayıp ilanı verdi. Aile bireylerinin ifadelerinin alınmasının ardından polis Yasemin Demir’in 18 Mart 2021’de “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanan eşi R.Demir’in bulunduğu cezaevine giderek avukat eşliğinde tekrar ifadesini aldı. R.Demir’in çelişkili ifadesi ve şüpheli tavırları nedeniyle dosya savcısı soruşturmayı genişletti. Bunun üzerine polis, tekrar aile bireylerinin bilgisine başvurdu.
 
İfadesine başvurulanlardan M. Demir, Yasemin Demir’in katledildiğini itiraf etti ve cenazesinin ilçe dışında bir araziye gömüldüğünü söyledi. Belirtilen alanda yapılan aramada bir cenaze bulundu. Yapılan incelemede cenazesinin Yasemin Demir’e ait olduğu tespit edildi. Demir’in cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. 
 
Yasemin Demir’in cezaevinden tahliye olan eşi R. Demir, kız kardeşi M. Demir, ağabeyleri M. Demir ve M.A. Demir  gözaltına alındı.