‘Jin, jiyan, azadî’ mücadelesini zafere ulaştıracağız’

img
VAN - Jîna Mahsa Amini’nin katledilmesini sonrası yayılarak devam eden halk isyanının selamlandığı Van’da, kadınlar “‘Jin, jiyani, azadî’ mücadelesini zafere ulaştıracağız” mesajı verdi. 
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Star Kadın Derneği ile çok sayıda kadın, İran'da “ahlak polisi” tarafından katledilen Jîna Mahsa Amini için Xaçort (Hacibekir) Mahallesi’nde açıklama yaptı. “Kadınlar zafere yürüdüğü yüzyılda dikta rejimlerine boyun eğmeyeceğiz”, “Vina ma cuwîyena ma şên kena” yazılı pankart ve dövizlerin açıldığı eylemde, kadınlar “Jin, jiyan, azadî” sloganı attı.
 
‘KADINLARA SÖZ VERİYORUZ’
 
Eylemde konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı, kadınların erkeklik aklına karşı boyun eğmeyeceğini belirterek, “Erkek aklı Mahsa Amini’yi katletti. Bedenimizle, özümüzle ve yediğimizle ilgili kimse karar veremez. Buna izin vermiyoruz. İnanç bizimdir, kimse üzerimizde tahakküm kurmaya kalkışmasın. Bunun için katledilen kadınlara söz veriyoruz, ‘Jin jîyan azadî’ mücadelesini zafere ulaştıracağız” diye konuştu.
 
Kadınlar, baş örgütlerini çıkararak, Jîna’nın katledilmesini protesto ederek eylemlerini sonlandırdı.