MKGP: Nagihan Akarsel’in kalemi yerde kalmayacak

img
İSTANBUL - Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesiyle kadın ve hakikat mücadelesinin hedef alındığını belirten MKGP, “Nagihan Akarsel’in kalemi yerde kalmayacak” açıklaması yaptı. 
 
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü akademisyen, gazeteci Nagihan Akarsel’in katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Akarsel’in gazeteci, yazar, araştırmacı ve kadın kimliği ile birçok kadın kurumunda çalıştığı hatırlatılarak, “Son birkaç yıldır da Süleymaniye’de Jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, gerek akademik çalışmalarında, gerek editöryal çalışmaları, gerekse de gazetecilik faaliyetlerinde karanlıkta kalan hakikatleri aydınlığa çıkarmanın mücadelesini yürütüyordu. Kadın kimliği ve yürüttüğü hakikat mücadelesinin hedef alınması sonucu karanlık güçlerce Nagihan katledildi. Erkek egemen iktidarların korkulu rüyası olan kadın mücadelesi ve kadın kimliğinin bir kez daha hedefte olduğunu ve kadın mücadelesine olan tahammülsüzlüğü bu saldırı ile bir kez daha gördük” denildi.
 
KALEMİ YERDE KALMAYACAK
 
Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi: “Nagihan’ı katleden zihniyet ile İran’da Jîna Mahsa Amini’yi katleden zihniyet aynı zihniyettir. Kürt kadınlara yönelik olan öfke her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkarıyor. Araştırmacı, yazar, gazeteci Nagihan Akarsel’in kalemi yerde kalmayacak diyoruz, onu katleden karanlık güçleri aydınlığa çıkarmak, yargılanmaları ve adaletin sağlanması için de meslektaşları olarak mücadele yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Katletme, gözaltı, tutuklama ve işkence ile Kürt kadınların mücadelesinin önü kapatılamayacaktır.”