Sağlık durumu ağırlaşmasına rağmen tahliye edilmiyor

img
VAN - Bir çocuğunu Suruç Katliamı'nda yitiren ve bir çocuğu da cezaevinde olan hasta tutuklu Besra Erol, sağlık durumu ağırlaşmasına rağmen tahliye edilmiyor.
 
Fuat (38) adlı çocuğu 13 yıldır cezaevinde tutulan ve Evrim Deniz adlı çocuğu 20 Temmuz 2015'te Urfa'nın Suruç ilçesinde DAİŞ'i bombalı saldırısında katledilen 70 yaşındaki Besra Erol, birçok hastalığına rağmen tahliye edilmiyor. Besra Erol, Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren oğlu Evrim Deniz'in mezarı başında yaptığı "Bu katliamda, çocuğumun ölümünde devletin parmağı var” açıklama, katıldığı basın açıklamaları ve taziyeler nedeniyle hakkında dava açıldı. Erol, Nisan 2019'da görülen karar duruşmasında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 5 ay hapis cezasına çaptırıldı. Karar üzerine Muş Cezaevi'ne gönderilen Erol'un cezası, daha sonra Yargıtay tarafından onandı. Yaklaşık 3,5 yıldır Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Erol'un birçok hastalığı bulunuyor. Fıtık, diz ağrısı, görme kaybı, romatizma ve mide sorunu bunlardan sadece bazıları.
 
HASTALIKLARI ARTTI 
 
Erol’un eşi Mehmet Zeki Erol (80), eşinin tutukluluğunun "hukuka aykırı" olduğunu söyledi. Erol, "Eşime suçsuz yere 7,5 yıl ceza verdiler. Hiçbir suç olmaksızın alıp cezaevine götürdüler. Katıldığı basın açıklamaları ve partide yaptığı çalışmalar suç gerekçesi sayılmış. Besra şuan 70 yaşında. Birçok hastalığı var. Bu haliyle cezaevinde kalamaz” dedi. 
 
Eşi tutuklandığında koronavirüs (Kovid-19) sürecinin başladığına dikkati çeken Erol, "Şuan ayda bir açık görüşü var. En son Kurban Bayramı’nda görüşüne gittim. Görüş 40 dakika, o da ancak hal hatır sormaya yetiyor. Hastadır, yaşlıdır, cezaevinde girmesi ile hastalıkları daha çok artmaya başladı. O cezaevine girdikten sonra annesi, amcası ve bir tane amcasının oğlu öldü. Ancak daha kendisine söyleyemedik” diye kaydetti. 
 
HASTA TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILMALI
 
Cezaevindeki hasta tutukluların tahliye edilmesini isteyen Erol, şunları söyledi: "Bir kimse tutuklanıp cezaevine konulduğunda şefkat gözü ile bakmak zorundayız. Kim olursa olsun, ırkı, dini, dili ne olursa olsun fark koyamazsınız. Bu nedenle o kişiyi yaşatmak zorundasınız. Bu şekilde hareket etmek zorundasınız. Bunun dışında bir yaklaşım sergilemek zulümdür, insanlık anlayışı ile bağdaşmaz. Hasta tutuklular serbest bırakılmalı."