MKM’den gözaltılara tepki: Bizi durduramazsınız

img

HABER MERKEZİ- Pek çok ilde gerçekleşen gözaltılara tepki gösteren MKM, gözaltıların amacının Kürt kültür ve sanatına dönük düşmanlık olduğunu söyleyerek, “Kürt sanat emekçileri olarak diyoruz ki bizi durduramazsınız” dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Binevş Kültür Sanat Derneği'yle ilgili yürüttüğü bir soruşturmayı gerekçe göstererek 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.  

Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana, Mardin, Mersin, Van ve Diyarbakır'da bazı adreslere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda şuana kadar 36 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), yaptığı yazılı açıklama gözaltılara tepki gösterdi.

Gözaltıların Kürt kültür ve sanatına dönük düşmanca yaklaşımdan kaynaklandığı belirtilerek, “Bilindiği üzere son dönemlerde konser Kürt kültür ve sanatına olan tahammülsüzlük konser ve tiyatro etkinliklerinin yasaklanması ile görünür hale gelmişti. Bu yasakları dinlemeyen sanatçılar her yeri konser alanlarına ve sahneye dönüştürmekten geri durmadı. Son olarak bugün sabah saatlerinde Kürt kültür sanatını icra eden kurumlara ve sivil toplum örgütlerine baskın düzenlenmiştir. Bu baskın sırasında çok sayıda sanat emekçisi ve sivil toplum aktivisti gözaltına alınmıştır. Bu baskın ve gözaltılarla kurumları illegalize ederek bulandırmak, gelişebilecek tepkileri de bu yolla dindirmek hedeflenmektedir. Ancak çok iyi bilinmektedir ki burada tek bir hedef vardır. Kürt kültür ve sanatına, diline düşmanlık! Tüm halkımızı diline kültürüne ve sanatına sanatçısına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Son olarak Kürt sanat emekçileri olarak diyoruz ki bizi durduramazsınız”  ifadelerine yer verildi.