HDP, Karakoçan’da halkla buluştu

img

ELAZIĞ- Karakoçan’da halkla buluşan HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın yaşanan katliamlara cezasızlık politikasıyla yaklaştığını belirterek, saldırılara karşı ortak mücadele vurgusu yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bulunan bir açık hava düğün salonunda halkla bir araya geldi. Buluşmaya, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Bektaş, Eş genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Elazığ, Dersim ve Bingöl İl ve yöneticileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

'BASKI VE ZORA BAŞVURUYOR'

Etkinlik, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan’ın konuşmasıyla başladı. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve iktidarın ülkeyi yönetemediğini söyleyen Bakırhan, iktidarın sorunları çözememesi nedeniyle zor ve baskı yöntemine başvurduğunu belirtti. Her gün onlarca insanın ekonomik nedenlerden kaynaklı intihar ettiğini ifade eden Bakırhan, “Ama saraya bakınca her şey güllük gülistanlık. Savaşa mermi bulabiliyor ancak günlerdir devam eden yangını söndürmek için bir uçak alamıyorlar” şeklinde konuştu.

MÜCADELE VURGUSU

Konya’da Kürt aileye karşı yapılan ırkçı saldırının yetkili makamlar tarafından husumet olarak gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Bakırhan, saldırının husumet değil ırkçı saldırı olduğunu belirtti. Bakırhan, “Bu ırkçı saldırıları körükleyenler iktidarın kendisidir. Her ne kadar yargı bir cezasızlık politikasıyla hareket etse de bizler, hiç olmadığı kadar birlikte büyük bir mücadele ile bu katliamlara karşı durabiliriz” dedi.

‘SOYKIRIMI TANIMALI'

DAİŞ tarafından soykırıma uğrayan Êzidîlerin 74’üncü fermanda yaşamlarını katledilenleri anarak konuşmasına başlayan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, soykırım 7’nci yıl dönümünde Êzidî Soykırımı’nın Türkiye’de tanınmasını istedi.

‘ÜLKE YANGIN YERİ'

Türkiye’nin birçok noktasında orman yangınlarının sürdüğünü, Van’ın Başkale ilçesinin sele teslim olduğunu ifade eden Beştaş, toplumun sel ve yangına karşı duyarlı olduğunu ancak iktidarın yurttaşların duyarlılığına cevap olamadığını belirtti. Memleketin yangın yerine döndüğünü dile getiren Beştaş, iktidarın yangına müdahale etmesi için bir yangın söndürme uçağını bile temin edemediğinin altını çizdi.

‘CİNAYETLERİN SORUMLUSU AKP'

Hukuksuzluklar, haksızlık ve kadın katliamlarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Beştaş, “Kadın cinayetleri kadın kırımına dönüşürken, iktidar kalkıp İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıyor. Tüm bu hukuksuzlukların ve cinayetlerin sorumlusu iktidardır. Ama biz kadınlar olarak özgürlük şiarını büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

‘HDP’Yİ KAPATAMAZSINIZ'

HDP’ye açılan kapatma davasına da değinen Beştaş, “Şimdi de HDP’yi kapatacaklarını söylüyorlar. Kendi becerisizliklerini, HDP'ye baskı yaparak, işkence uygulayarak, etkinliklerimizi yasakalayarak ve küçük ortağının talimatıyla bizlere dava açıp partimizi kapatacaklarını sanıyorlar. Ama bilmiyorlar, HDP halktır, bu sebeple partimizi kapatamazsınız” diye belirtti.

TECRİT

Cezaevlerinde 250 gündür açlık grevlerinin sürdüğünü hatırlatan Beştaş, “Cumhurbaşkanı, bir yandan Amed’e gelip ‘Diyarbakır Cezaevi’ni kültür merkezi yapacağız’diyor ama diğer cezaevlerini işkence, kötü muamele ve hasta tutsaklar için ölüm yeri olmaya devam ediyor. İmralı Cezaevi’nde sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi siyasi amaçları doğrultusunda devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

CEZASIZLIK POLİTİKASI

Konya’da Kürt aileye yapılan saldırının failinin halen yakalanmadığı belirten Beştaş, şöyle konuştu: “Katliam yapanlar cezalandırılmazken, herhangi bir yurttaş attığı tweet nedeniyle hemen tutuklanabiliyor. Tahir elçinin failleri konforlu odalarda SEGBİS ile özel olarak duruşmalara katılıyor. Kürtlerin katillerini serbest bırakıyorlar. Kürtlerin artık iktidarın söylemlerine karnı tok.”

Milletvekillerinin konuşması sırasında sürekli “HDP halktır halk burada”, “Jin jîyan azadî” ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı.

Etkinlik, sanatçı Zinar Sozdar’ın seslendirdiği ezgiler ile devam etti.