HDP Mersin’de yarın ‘Demokrasiye çağrı’ mitingi düzenleyecek

img

MERSİN- HDP, Mersin’de Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın katılımıyla yarın “Demokrasiye çağrı” mitingi düzenleyecek. HDP milletvekilleri, kentteki çalışmalarında halkı mitinge davet etti.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin’de yarın eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde “Demokrasiye çağrı” mitingi düzenleyecek. Saat 13.00’da başlayacak mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yanı sıra milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katılacak. Ekonomik ve siyasi krize dair mesajların verileceği miting için kentte HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalar yürütüyor. HDP’liler, bugün de kent merkezinde 3 koldan esnaf ve yurttaşlara ziyaret etti.
 
HDP milletvekillileri Hasan Özgüneş ve Fatma Kurtulan’ın olduğu grup, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Bit ve Balıkçılar pazarı başta olmak üzere bölgedeki esnafı ziyaret etti. Ziyaret boyunca esnafları bilgilendiren HDP’li Özgüneş, yaşanan ekonomik krize, kadın cinayetlerine, savaş politikalarına, yoksulluğa ve işsizliğe işaret ederek, esnaf ve yurttaşları mitinge davet etti.  Özgüneş’in konuşması çevredeki yurttaşlardan alkış aldı. 
 
‘HALKIMIZI BEKLİYORUZ’
 
HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Rıdvan Turan, Veli Saçılık ve beraberindekiler ise Akdeniz ilçesinin eski Hastane Caddesi'nde bildiri dağıttı. Halka çağırı yapan Saçılık, "Yoksulluk ve yolsuzluğa dur demek için yarın yapacağımız mitinge tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
 
HDP Milletvekili Muazzez Orhan’ın içinde bulunduğu grup da Akdeniz ilçesinin Hastane  Caddesi ve İstasyon mevkiinde esnaf ve halkı ziyaret etti.