Bahçeli Diyarbakır’daki tepkileri ‘bölücülükle’ suçladı

img

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır’da adına kurulması planlanan hatıra ormanına tepki gösterenleri bölücülükle suçladı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.Bahçeli, bir kez daha gündemdeki gelişmeler üzerinden hedef alan açıklamalar yaptı. Irak’taki seçimlere değinen Bahçeli, “Şu anda hükümet kurulmasıyla ilgili siyasi ve anayasal süreç işlemektedir. Irak halkının iradesiyle belirlenen parlamento ilk oturumunu 9 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirmiş, seçimlerde en çok oyu almış siyasi ittifakın lideri başkan olarak seçilmiştir. Kerkük Türk’tür başka söze gerek yoktur. Türkmenler Irak toplumunun saygın ve şerefli mensuplarıdır” dedi.
 
Kaldığı cemaat yurdunda yaşadıkları nedeniyle intihara sürüklenen Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara üzerinden gençlerin tepkilerini de hedef alan Bahçeli, “Enes Kara isimli üniversite öğrencimizin intihar etmesi her yönüyle konuşulmuş, tartışılmış, hatta siyasi- ideolojik ön yargılarla istismar edilmiştir. Bahanesi ne olursa olsun bir gencimizin girdiği ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizleri derinden üzmüştür. Enes Kara daha öncesinden yayımladığı videoda ailesinin zoruyla cemaat yurdunda kaldığını ifade etmiştir. Bu elim intiharın ruh sağlığı kısmıyla ilgili detaylı görüş paylaşacak değiliz ne var ki TBMM’ye geçen dönemden sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifimizin de bir an önce görüşülüp, kabulünü bekliyoruz” dedi.
 
ENES KARA
 
İstismarın her zemininin karşısında olduklarını öne süren Bahçeli, “Söz konusu intihar olayının özellikle menfur bir siyasi hesaplaşmaya konu edilerek muhafazakâr insanlarımıza karşı husumetle perçinleşmiş intikam aracına dönüştürülmesidir. Bu doğru değildir. Yüreğimizin sızladığı bir intihar olayı üzerinden fırsatçılık yaparak inancımızı tahrip etmeye kadar uzananlar samimiyet iflası yaşayan ilkesizlerdir. CHP’nin ve malum yoldaş medyasının sürekli gündemde tuttuğu Enes Kara intiharı kolektif bir saldırı ve tahakküm vasıtası haline getirilmiştir” diye belirtti.
 
AKSU'YU HEDEF ALDI
 
Şarkı sözlerinde Adem ve Havva’ya ilişkin sözler bulunan Sezen Aksu’yu da hedef alan Bahçeli, şarkıya ilişkin “ucube” diyerek, “ ‘Minik serçe’ lakabıyla müzik dünyasında yer edinen Aksu’yu da “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” sözleriyle hedef aldı.
 
CHP ADAYI KAVALA MI?
 
Dün görülen Gezi Davası’nda tutuklu Osman Kavala üzerinden CHP’yi eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu, peygamber efendimizin soyundan geliyor ise onun ahlakı ile bezenmesi beklenen bir insanlık halidir. Böyle bir manevi yüksekliğin kırıntısı bile kendisinde yoktur. Siyasi ikbal için peygamber efendimizin soyundan geldiğini iddia etmek münafıklık, a'dan z'ye sahtekarlıktır. CHP zihniyeti terörist Demirtaş'ın yanında Sorosçu Kavala'nın izindedir. Bu Sorosçunun duruşmasına CHP'li milletvekillerinin yanı sıra bazı dış misyon temsilcilerinin katılması tam bir garabet ve suç üstü halidir. Anlayamadığımız nokta CHP'lilerle birlikte yabancı ülke diplomatlarının mahkemede ne aradıklarıdır. Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır. Hiçbir ülke Türk adaletine yön veremeyecek, etki edemeyecektir. Bu CHP yöneticilerinin Kavala ilgisi neye yorumlanmalıdır? Yoksa Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayları arasında Sorosçu Osman Kavala mı bulunmaktadır? Ne oldu Kavala'nın tutukluluğu devam edince karalar mı bağladınız? Geçen haftaki grup toplantısındaki konuşmasının bir yerinde 'Bu Bahçeli'ye kapak olsun' diyen Kılıçdaroğlu'na hatırlatırım ki biz şişe veya tencere değiliz ki kapak bizi bulsun. Sen kendine bak. Başına geçirdiğin gazoz kapaklarını teker teker saymalısın. Sana yakışan ve yakışacak olan da bu olacaktır.”
 
MUHALEFETİN ANAYASA ÇALIŞMALARI
 
Muhalefetin “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışmalarını da hedef alan Bahçeli, “HDP'nin masa altında diğer 6 partinin masa etrafında masa etrafında toplanmasıyla hazırlandığı anlaşılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasından henüz hiç kimsenin bilgisi de yoktur. İktidar ve sistem değişikliğini arka arkaya, seçim ve referandum sarmalıyla temin etme vaadinden başka somut ve ikna edici hiçbir şey ortada görülmemektedir.
 
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hazırlığının nasıl ve ne zaman açıklanacağının, bunun içinde kimlerin yer alacağı, muhatap parti başkanlarının oturma düzeninin nasıl sağlanacağı baştan aşağı tartışmalıdır. CHP Genel Başkanının kendilerini tarif etmek için söylediği 'Biz de sütten çıkmış ak kaşığı değiliz' beyanı aleni bir itirafname olduğu kadar aşırı kirlenmenin tasdikidir. Türkiye zillete düşmeyecektir. Çıkmaz sokak, suyu çekilmiş dere yatağı, ürünsüz tarla neyse zillet ittifakı odur.”
 
TEPKİ GÖSTERENLERİ HEDEF ALDI
 
Diyarbakır’da yapılmak istenen “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı”na ilişkin de Bahçeli, “Diyarbakır halkını canımız kadar sevdik, kardeşliğimize leke düşürmedik. Şahsımın adını tartışmaya açıp olamadık ithamda bulunlar unutmasın ki Diyarbakır Türkiye'nin 81 vilayetinden birisidir. Diyarbakır Türk milletinin yadigarıdır. Birlik ve kardeşlik yakutudur. Diyarbakır’a hangi hizmetlerimiz geçtiğini soranlara muhabbetimiz, duruşumuz yeter diyorum. Varlığımız ve açtığımız kucak herkese yeter anlayışındayım. Bölücülük anaforuna giren alçakların Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarım adına konuşmaları haksızlıktır, hayasızlıktır" dedi.