Kemal Bülbül: Yezid ile AKP’nin zihniyeti aynı

img
BALIKESİR – Balıkesir’de Alevi kurumlarını ziyaret eden HDP Milletvekili Kemal Bülbül, “IŞİD ile Yezid, Yezid ile AKP aynı zihniyettedir. Bu zihniyet Yas-ı Kerbela orucunda cemevlerine saldırdı. Bu yapılırken bizim Hüseyin’ler, Zeynep’ler olarak mücadeleyi büyütmemiz lazım” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu üyeleri, “Alevi toplumuna eşit yurttaşlık” çalışması kapsamında Balıkesir’de bulunan Alevi Kültür Derneği Burhaniye Şubesi’ni ziyaret etti. HDP heyetinde HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Parti Meclisi üyeleri Songül Tunçdemir, Fikret Çolakoğlu ile HDP Balıkesir il ve Burhaniye ilçe yöneticileri yer aldı. HDP heyetini dernek yöneticileri ve üyeleri karşıladı. 
 
Burada konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Aleviler için eşit yurttaşlığın toplumsal ve anayasal bir değişikle olacağını vurguladı. Bülbül, eşit yurttaşlığın temelinde yasal statü, cemevlerinin ibadethane olarak tanınması, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve eğitimin yeniden düzenlenmesi olduğunu belirtti. 
 
‘KERBELA SÜRÜYOR’
 
Kerbala hakkında da konuşan Bülbül, “Zülüm ile mazlumun, zalim ile direnişçinin adalet ile faşizmin karşı karşıya geldiği bir ortamdır. Kerbala sadece birilerinin ifade ettiği gibi basit bir iktidar savaşı değildir. Kerbela sadece erkeklerin mücadele ettiği bir yerde değildir. Kerbela’nın insanlık tarihinde bilinmesinin, anlatılmasını sağlayan destansı bir kadın, Zeynep Ana vardır. Yezid’in huzura götürüldüğünde ondan merhamet dileyeceğine ona karşı destansı bir davranış göstermiştir. Yine çok yakın zamanda Şam merkezde bulunan Zeynep Ana Mekanı IŞİD’lilerin hedefi olmuştur. IŞİD ile Yezid, Yezid ile AKP aynı zihniyettedir. Bu zihniyet Yas-ı Kerbela orucunda cemevlerine saldırdı. Bu yapılırken bizim Hüseyin’ler, Zeynep’ler olarak mücadeleyi büyütmemiz lazım” diye konuştu.