Kadınlar Bilikte Güçlü: Mücadeleyi büyüteceğiz

img

İZMİR – Kadınlar Birlikte Güçlü, cinsiyetçi, ırkçı, gerici, tekçi politikalara karşı yaptığı eylemde TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan'a verilen cezaya tepki göstererek, "Özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü, “Cinsiyetçi, ırkçı, gerici, tekçi politikalarınıza boyun eğmiyoruz, mücadeleyi büyütüyoruz” sloganı ile Karşıyaka İzban Durağı önünde bir araya geldi. Kadınlar sık sık, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Çocuk istismarını aklatmayacağız”, “Kadınlar savaş istemiyor”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

Kadınlar adına açıklamayı yapan Mehtap Alişan, tüm saldırı ve baskılara karşı daha güçlü ve dirençli olduklarını söyledi. Yargıda katillere ve tecavüz faillerine indirim yapıldığına işaret eden Alişan, Aysel Tuğluk, Ayşe Özdoğan gibi hasta tutuklulara verilen cezalarla zulüm uygulandığını belirtti.

'SÖZLEŞMEDEN VAZGEÇMİYORUZ'

Tamer Karadağlı’nın Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde Nihal Yalçın’a karşı ırkçı, cinsiyetçi ve kadının varlığına tahammülsüz erkek egemen zihniyeti sergilediğini ifade eden Alişan, “Nihal Yalçın’ız ve bir kez daha bu gün buradan sesleniyoruz: Katiller sırtını size dayadı, cüretleri arttı. İstanbul Sözleşmesi’nden çıktınız diye. Birer sayı değil aramızdan aldıkları kız kardeşlerimiz. Mülteciler, çocuklar ve LGBTİ+’lar, hep birlikteyiz. Siz ne derseniz deyin, ‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz" dedi.

ÖLÜME KARŞI YAŞAM MÜCADELESİ

Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, sömürüye karşı emeğin hakkını, ırkçılığa karşı eşitliği, erkek adalete karşı inat, adaleti savunduklarını ifade eden Alişan, “Kapatmak istediğiniz evlere inat gecelerden, sokaklardan, ayrıştırıcı dilinize inat kız kardeşlikten, yok saymanıza inat ‘buradayız’ demekten, vazgeçmiyoruz”  ifadelerini kullandı.

GÖKKAN'A VERİLEN CEZAYA TEPKİ

Açıklamada TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan'a verilen 30 yıl hapis cezasına tepki gösteren KBG üyesi Didar Gül de, "Kürt kadın hareketinin temsilcisine verilen cezanın asıl nedeni ilmek ilmek örülen kadın mücadelesidir. Kürt kadın hareketi başta olmak üzere kadın mücadelesini büyütenlere bir gözdağı vermektir.  Ama ne Ayşe ne de burada bulunan kadınlar mücadeleden vazgeçmeyecek. Kadın özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklama slogan ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.