Gençler sokaklarda: Uyuşturucu ve fuhuşu bitireceğiz

img
ŞIRNAK - “Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım” şiarıyla kent genelinde yaklaşık 15 bin kişiye ulaştıklarını belirten HDP Şırnak Gençlik Meclisi üyesi Delil Ürek, “Bölgemizde uyuşturucu ve fuhuşu bitirene kadar sokaklarda olacağız” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin “Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım” şiarıyla başlattığı kampanya devam ediyor. Kampanya kapsamında Şırnak’ta çalışma yapan Gençlik Meclisi, broşür dağıtma, panel ve futbol turnuvası gibi etkinlikler düzenleyerek şimdiye kadar kent genelinde yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla görüşmeler yapan HDP Gençlik Meclisi, gençlere hem sağlık hem de hukuki alanda destek sunmayı hedefliyor. Yapacakları çalışmalarla farkındalık yaratmayı amaçlayan Meclis, bölgede fuhuşu ve uyuşturucu kullanımını bitirmeyi amaçlıyor. 
 
Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren HDP Şırnak Gençlik Meclisi üyesi Delil Ürek, bölge kentlerinde son 5 yılda fuhuşun ve uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dikkati çekti.
 
ÖZEL SAVAŞ 
 
Uyuşturucu ve fuhuşun bölgede artmasının asıl nedeninin sistemsel olduğunu belirten Ürek, sanal medya, teknoloji, sosyal ve psikolojik her anlamda gençleri apolitikleştirmeye yönelik girişimlerin olduğunu söyledi. Ürek, “Bölgede her köşede bu kadar kontrol noktası olmasına rağmen kente uyuşturucu maddenin girmesi, bilinçli bir şekilde göz yumulduğunu gösteriyor. Bu da özel savaş politikasıdır" dedi.  
 
Gençler üzerinde bir korku iklimi yaratılmak istendiğini kaydeden Ürek, “Gençler ekonomik bir kıskaca alınmış. Kısacası gençliğin geleceğe olan umudu azalmış durumda. Sistem bu uygulamalarla gençliği toplumsal hareketlilikten uzaklaştırmaya çalışıyor. Şırnak'ta neredeyse her bir yurttaş başına bir 'güvenlik görevlisi' düşüyor. Uyuşturucu maddenin bu kadar yaygın olmasının nedeni sistemdir. Çünkü sistemle barışık ve uyumlu bir gençlik yaratmak istiyorlar” diye konuştu.
 
15 BİN KİŞİYE ULAŞILDI
 
HDP Gençlik Meclisi’nin bağımlılığa karşı başlattığı kampanyadan söz eden Ürek, gençlerin ve halkın uyuşturucu bataklığına düşmemesi için “Bağımlılığı karalım yeni yaşamı kuralım” şiarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çalışmalara uyuşturucu ve fuhuşa dikkat çeken broşürleri sokak sokak gezerek insanlara dağıttıklarını anlatan Ürek, amaçlarının insanları uyuşturucu ve fuhuşa karşı bilinçlendirme olduğunu belirtti.  
 
Ardından gençleri sporda buluşturmak için futbol turnuvası düzenlediklerini dile getiren Ürek, “Bağımlı madde nasıl ki insan zihnini uyuşturup bedenini çökertiyorsa bizde bunun panzehiri olan sporu yaygınlaştırmak istedik. Turnuvamıza 74 takım katıldı. Turnuvanın başlangıcından sonuna kadar günlük ortalama bin 500 kişiye ulaştık. Burada gençlerden çok olumlu geri dönüşler aldık. Gençler bu turnuvayı sahiplendi. Belli bir yerden sonra gençler kendi pankartlarını hazırlayarak gelip katıldılar. Çalışmalarımızda 15 bin kişiye ulaştık” ifadesinde bulundu. 
 
MÜCADELE SÜRECEK
 
Turnuvadan sonra bir de panel gerçekleştirdiklerini ifade eden Ürek şunları kaydetti: "Panelde gençlerin ve toplumun nasıl uyuşturulmak istendiğini ve yozlaştırılmaya çalışıldığını anlattık. Yine kampanya kapsamında kentte bulunan STÖ ve meslek odaları ile görüşmeler yaptık. Kent dinamiklerinin de içinde yer aldığı etkili bir çalışma başlatacağız. İlk etapta uyuşturucu kullanan gençleri tespit edip hem sağlık anlamında hem de hukuki anlamda destek sunacağız. Uyuşturucuyu ve fuhuşu ortadan kaldırana kadar sokaklarda olacağız." 
 
MA / Ömer Akın