Öğrencilerden 'cemaat yurtları kapatılsın' talebi

img

HABER MERKEZİ - Yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara için Mersin, Hatay ve İstanbul'da bir araya gelen öğrenciler, cemaat yurtlarının kapatılmasını istedi.

Hatay ve Mersin’de bir araya gelen Toplum Özgürlük Partisi (TÖP) ve Öğrenci Sendikası üyesi öğrenciler, üniversite öğrencisi Enes Kara’nın yaşamına son vermesine tepki göstererek, cemaat yurtlarının kapatılmasını istedi. Mersin Pozcu Platin önünde yapılan açıklamada gençler, "Cemaat yurtları kapatılsın" sloganı attı.

Açıklama metnini okuyan Deniz Bingöl, Kara’nın yaşamına son vermesinin temel sorumlusunun iktidar olduğunu kaydetti. Mevcut durumun örgütlenerek aşılacağını ifade eden Bingöl, "Geleceğimiz için hep birlikte yürüyelim" dedi.

İSTANBUL

İstanbul'da ise Gençlik Hareketi Koordinasyonu ve Kaldıraç Üniversite Enes Kara için Abbasağa Caddesi’nden, Beşiktaş Meydanı'na kadar “Cemaat yurtları kapatılsın” sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Beşiktaş Meydan’a varan gençler “Tarikat ve cemaat yurtlarını kapatacağız! Enes’in katili kapitalist düzen” pankartı açtı. Gençler, yaşamına son veren Kara’nın katilinin kapitalist düzen olduğunu belirterek, “Devlet kendi eliyle tarikatlara, yandaşlara, cemaatlere emekçi halkın çocuklarını veriyor. Enes ve diğer intihar eden binlerce sıra arkadaşımızı aramızdan alan bu düzenin sahiplerinin konfor alanlarını elbet bozacağız. Bu çürümüş kapitalist düzeni yıkacağız. Bu sistemin ölüme ittiği tüm arkadaşlarımızın hesabını bu sistemden soracağız” dedi.

Konuşmanın ardandan gençler eylemlerini sloganlar eşliğinde sonlandırdı.