‘Enes’in katili bu düzendir’

img
DİYARBAKIR - Diyarakır'da Enes Kara'nın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan gençler, "Enes’in katili bu düzen ve temsil ettiği yobaz zihniyettir” dedi. 
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) gençliği, ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kalan ve burada karşılaştığı baskı nedeniyle yaşamına son veren Enes Kara’ya ilişkin Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Parkı'nda açıklama yaptı. TİP gençliğinden Furkan Erdoğan, ülkede son 10 yılda devlete bağlı yurtların sayısı azalırken, tarikat ve cemaat yurtlarının sayısının 3’e katlandığına işaret etti. Erdoğan, “İktidar eliyle yürütülen 'Zengine özel yurt, yoksula tarikat' politikası geçtiğimiz günlerde 20 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın yaşamına son vermesiyle bir kez daha gözler önüne serilmiştir" diye kaydetti. 
 
GENÇLERE ÇAĞRI
 
Kara'nın çektiği video ve ardında bıraktığı mektuba değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Yazdığı mektubunda ailesinin zoruyla tarikat yurdunda kaldığını, Müslüman olmadığı halde ibadete zorlandığını, çalışmaya bile zamanının kalmadığını belirtmişti. Enes ayrıca mektubunda geleceğe dair umudunun olmadığını, doktor olsa bile şiddete, düşük maaşa, mobbinge ve yüksek mesai saatlerine maruz kalacağını belirterek AKP iktidarının gençliği mahkûm ettiği durumu gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı. 
 
Erdoğan, geleceklerinden ve yaşantılarından endişe duyduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Cemaat yurtlarına, tarikatlara mecbur değilsiniz. Gelin, el ele verelim, hep beraber örgütlenelim, bu düzeni hep beraber değiştirelim. Geleceğimizi, yarınlarımızı hep beraber kurtaralım. AKP-Saray Rejimi ülkenin geleceği olan gençleri tarikatların pençesine düşürüyor ve onları gelecek kaygısıyla baş başa bırakıyor. Açıkça ortadadır ki Enes’in katili bu düzen ve temsil ettiği yobaz zihniyettir."