HDP’li gençlerden bağımlılığa karşı turnuva

img
URFA - HDP Urfa Gençlik Meclisi, madde bağımlılığına karşı futbol turnuvası düzenliyor. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü Gençlik Meclisi, ciddi bir sağlık krizi haline gelen madde bağımlılığına karşı yeşil sahalarda buluşuyor. “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla futbol turnuvası düzenleyen gençler, turnuvayı 2017 yılı Diyarbakır Newroz'unda polis kurşunuyla öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’a adadı. Takımlar 5 Temmuz tarihine kadar HDP Urfa Gençlik Meclisi’ne başvuru yapabilecek.  
 
Genç kadınları da turnuvaya katılarak bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmaya çağıran HDP Urfa Gençlik Meclisi üyesi Berfin Çiçek,“Uzun zamandır bahsettiğimiz gibi sistemin üzerimizde yoğunlaştırdığı özel politikalara karşı birliğimiz, beraberliğimizi, mücadelemizi gösterebilmek için 3’üncü geleneksel turnuvamızı düzenliyoruz. Bunu da Kemal Kurkut yoldaşımız şahsında yapıyoruz. Herkes takımını kurarak bağımlılığa bir gol atmalı. Kadınların bu turnuvada yanımızda olması ve bağımlılığa karşı mücadele etmesi bizim için çok önemli. Kadınların sesi hepimizin sesi. Daha güçlü ses olmak için kadınların bir arada olması gerekir. Takımınızı kurun ve bizimle birlikte bu mücadeleyi büyütün” diye konuştu.  
 
'UYUŞTURUCUYA DEVLET GÖZ YUMUYOR'
 
HDP Gençlik Meclisi Üyesi Muhammet Ayten ise, toplumun büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğuna dikkat çekerek “Gençler büyük bir boşluk içinde. Bu boşluk ise siyasal sosyal ve ekonomik krizden kaynaklanıyor. Çalışma yürütürken gittiğimiz mahallelerde karşılaştığımız gençler sistemden şikayetçi. Herkeste bir gelecek kaygısı var. Gençler uyuşturucunun bu denli kolay bir şekilde temin edilmesinden rahatsız. Urfa’da uyuşturucu kullanma yaşı 12-13 yaşlarına inmiş durumda. Bu herkesi rahatsız ediyor. Bu sorun aslında birçok yerde mevcut. Kürdistan’da bir kuzu kaybolsa, bir yaprak kıpırdasa devletin haberi oluyor. Ancak ‘yasak’ olmasına rağmen Kürt illerinde gençleri politik alandan uzaklaştırmak için kullanımına göz yumuluyor. Buna karşı yeşil sahalarda buluşarak bağımlılığa gol atabiliriz” şeklinde konuştu.