Suruç’ta katledilen Sadet için fidan diktiler

img
İSTANBUL - Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet için yapılan anma etkinliğinde fidan dikildi.  
 
Kuzey ve Doğu Suriye kenti Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek üzere Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde toplanan gençlere yönelik 20 Temmuz 2015’te gerçekleşen DAİŞ saldırısında hayatını kaybeden 33 kişiden biri olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Hatice Ezgi Sadet için anma etkinliği düzenlendi. 
 
Katliamın 7’nci yıl dönümü dolayısıyla Bomonti Kampüsü’nde bir araya gelen Sadet’in üniversite arkadaşları, “Suruç’un 7 yılında Hatice Ezgi Sadet’i unutmuyoruz” yazılı pankart taşıdı. “Suruç’un hesabını gençlik soracak” sloganının atıldığı anmaya Sadet’in arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.  
 
DEVRİM TANIKLIĞI
 
Etkinlikte söz alan Ela Deniz, Suruç’ta katledilenlerin amacının savaş sonrası halkın yaralarını sarmak ve Kobanê’deki  çocuklara umut olmak olduğunu söyledi. Sadet’in Suruç’a gitmeden önce DAİŞ’in zulmüne karşı gerçekleşen kadın mücadelesine tanık olmak istediğini söylediğini aktaran Deniz, “O gençler buradan Kobanê’ye bir devrime tanık olmak için, kadın devrimine tanık olmak için, tecavüzcü DAİŞ çetelerine karşı devrime şahit olmak için yola koyuldular. Fakat Suruç’ta mola verdikleri Amara Kültür Merkezi’nde katil DAİŞ çeteleri tarafından canice katledildiler” diye konuştu. 
 
7 yıl geçmesine rağmen adalet mücadelesinin devam ettiğine dikkati çeken Deniz, “Katiller bilinmesine rağmen hala katillerin cezalandırılmadığını biliyoruz. Ve katillerin kimler olduğunu, kimlerin teşvik ettiğini, kimlerin katilleri koruduğunu da çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
MÜCADELE SÖZÜ
 
Umut Yıldız ise, DAİŞ’in AKP tarafından desteklendiğini söyledi. Katledilen arkadaşlarının hayalleri ve düşleri olduğunu belirten Yıldız, “Kendi düşlerini, hayallerini yıkılmış bir kentin bombalar altında yaşayan çocuklarla birleştirdi. Kadıköy sokaklarında, kendisinden önce, başkalarıyla hayallerini birleştiren arkadaşlarının haklarını haykırdı. Onların adlarının arkasına ‘ölümsüz’ diye bağırırdı” diye konuştu. 
 
Katledilenlerin bıraktığı bayrağı arkadaşlarının devraldığını ifade eden Yıldız, mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Yıldız, “Bu sokaklarda, meydanlarda, sınıflarda ve kampüslerde düşlerimizi ve hayallerimizi yaşatacağız. Bir memleketin barış umudunu yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Sadet adına fidan dikildi.