Gençlik Meclisleri: Kaotik planlara geçit vermeyeceğiz

img
İSTABUL - İktidarın politikalarına, hayat pahalılığına ve İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin yürüyüş yapan gençler, “İktidarın seçim sürecindeki kaotik planlarına geçit vermeyeceğiz” dedi. 
 
Gençlik Meclisleri iktidarın politikalarına, hayat pahalılığına, yaşam şartların ve İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin Beyoğlu’nda bir yürüyüş yaptı. Dün gece yapılan yürüyüşte, “Bizden aldıklarınızı almaya geliyoruz” pankartı açılırken sık sık, “Faşizmi sokakta yeneceğiz” ve  “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganları atıldı. 
 
‘UMUDU BÜYÜTÜYORUZ’
 
Yürüyüş esnasında açıklama yapan gençler, halkın uygulanan politikalar altında ezildiği belirtilerek,  gençlere çürümüş bir gelecek vaat edildiğini ifade etti. Gençler, “Gençlere çürümüş bir gelecekten başka bir şey vaat etmeyenler çetelerin, uyuşturucu ticaretinin önünü açarak bizleri yozlaşmaya mahkûm etmek istiyor. Çete, mafya ve devlet iç içe geçmiş durumda. Uyuşturucu bu ilişkiler ağının ayakta kalmasını sağlayan sermaye piyasasıdır. Okul kantindeki pahalılık, özel okullara teşvik, eğitimdeki eşitsizlik işsizliği daha da derinleştiriyor. Liselerde, sokaklarda, mahallelerde de umudu daha da büyütüyoruz” dedi. 
 
NE AMAÇLANIYOR? 
 
AKP- MHP iktidarında halkın güvenliğinin olmadığını vurgulayan gençler, “İşçiler, kadınlar ve Aleviler hak aradığında iktidar zor kullanırken, nasıl oluyor da Taksim’deki patlamayı engelleyemedi?  Seçimlere aylar kala Taksim’de yaşanan patlama 7 Haziran 2015 seçimleri sürecinde yaşananları hatırlatıyor. Soruyoruz, bu tür patlamalarla ne amaçlanıyor? İktidar olmanın yollarından biri olarak kaotik bir süreci planlayanlar varsa geçit vermeyeceğimizi bilsinler. Geliyoruz umutsuzluk ortamında umudun adı olmaya geliyoruz. Ekmeğimize göz koyanlarda hesap sormaya geliyoruz. Geleceğini çaldığınız gençlerin öfkesini kuşanarak geliyoruz. Bizden çaldıklarınızı almaya geliyoruz” diye ifade etti.