'Gençler uyuşturucuya karşı bilinçlenerek bu sistemi yıkacak'

img
İSTANBUL - Gençleri uyuşturucuya karşı mücadeleye çağıran HDP Gençlik Meclisi, "Gençler bir araya gelip, uyuşturucuya karşı bilinçlenerek, tarihini, kültürünü koruyarak bu sistemi yıkacaktır" dedi.
 
İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu her ne kadar emniyete, “gördüğünüz yerde ayaklarını kırın” talimatı verse de, son birkaç yıl içinde uyuşturucu baronluğu yapan birçok isimle birlikte çekilmiş fotoğrafları gündem oldu. 1990’lı yıllardan bu yana devletle bağlantılı suç örgütlerinin gizli yürüttüğü uyuşturucu, kara para aklama, fuhuş gibi suçlar artık aleni bir şekilde yapılıyor. 
 
Devletin “özel savaş politikası” olarak da devreye koyduğu uyuşturucu ve fuhuşa karşı harekete geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, 2021’de madde bağımlılığına karşı başlattığı “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” kampanyasını sürdürüyor. 
 
Kampanya kapsamında bir çok farkındalık etkinliği düzenleyen Gençlik Meclisi Üyesi Dilara Taşdemir ve Faruk Biçer, AKP iktidarının gençlik üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı politikalara ve örgütlü gençliğin verdiği mücadeleye ilişkin konuştu. 
 
“Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” şiarıyla Eylül 2021’de başlattıkları kampanyanın nedenlerine değinen HDP Gençlik Meclisi’nden Dilara Taşdemir, iktidarın gençleri yozlaştıran, ajanlaştıran, asimile eden bir politika yürüttüğünü belirtti. Taşdemir, “Bu iktidar gerçekliğine karşı kampanyayı başlattık. Kurdistan’da özel savaş politikaları uzun zamandır sürmekte. Kurdistan’da olduğu kadar Türkiye metropollerinde de özel savaş politikaları sürüyor” diye konuştu.
 
'KOLLUK GÖZ YUMUYOR' 
 
Madde bağımlısı gençleri kurtaracakları konusunda halka söz verdiklerini ifade eden Taşdemir, her zaman gençlerin yanında olacaklarını vurguladı. Taşdemir, “Evlerimiz her zaman kameralarla izlenirken, evimizin önünde uçan kuştan haberi olan iktidarın nedense bu uyuşturucudan haberi olmuyor. Sokaklarda her zaman bekçiler gezmekte, zırhlı araçlar dolaşmakta. Böylesi bir güç ile önlemlerin alınmasına rağmen sokaklara rahat bir şekilde uyuşturucu madde satılabiliyor. Bunların tek bir izahı olabilir. O da kolluk güçleri tarafından bunlara göz yumulmasıdır” ifadelerini kullandı. 
 
KAMPANYA ÇALIŞMALARI
 
Kampanya kapsamında yaptıkları çalışmalara değinen Taşdemir, devamla şunları kaydetti: “Ailelere gidiyoruz, futbol turnuvaları düzenliyoruz, sinevizyon, stand-up gibi gösteriler yapıyoruz. Bu tür çalışmalar ve aktiviteler yaparak gençlerle bir araya gelip sosyalleşip, gençleri tanıyıp, bu madde bağımlılığına düşen gençlerle konuşup onları bu tuzaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Bir söz vardır, ‘Bir insan bir kuyuya düştüğünde tek bir saç teli temiz kalmışsa, biz onu oradan çekip kurtaracağız,’ amacımız bu.”
 
'KADINLAR ÖNCÜLÜK EDİYOR'  
 
Madde bağımlılığı mücadelesine öncülük edenlerin kadınlar olduğunu vurgulayan Taşdemir, “Genç kadınlar hedef alınıyor. Genç kadınlar yoz bir yaşama sürükleniyor. Bizler de genç kadınlar olarak bu yoz yaşama, ajanlaştırmaya, asimile edilmeye karşı asla boyun eğmeyeceğiz ve buna karşı direneceğiz” dedi. 
 
HDP Gençlik Meclisi’nden Faruk Biçer ise, madde bağımlısı olan gençlere sosyal desteğin yanında ücretsiz tedavi desteği de sunduklarını dile getirerek, “Gençliği yok eden bir sistem var. Bu sistemi yıkacak olan da gençliktir. Bu yüzden iktidar gençlikten korkuyor” ifadelerine yer verdi.
 
'GENÇLER İKTİDARI YIKACAK' 
 
İktidarın bu korku ile gençlere yöneldiğini aktaran Biçer, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Devlet bazı etkinliklerimize engeller çıkardı. Gençler bir araya gelse bilinçlense, tarihini, kültürünü bilse bu iktidarı yıkacaktır. Bu yüzden iktidar gençlerin bir araya gelmesini istemiyor. Gençleri, bireyselleştirip, asimile ediyorlar. Bu anlamda yozlaştırılmış gençlikle mücadele etmek isteyen tüm gençleri HDP Gençlik Meclisi çatısı altında örgütlenmeye, hep birlikte bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”