Yeşil Sol Parti adayları tanıtıldı: 14 Mayıs’ta bahara açılacağız

 
ANKARA - Aday tanıtım toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, halklarla birlikte mücadele edeceklerini belirterek, “Yeşil Sol Parti çatısı altında, bilge ağacın altında tarihsel sorumluluğunu 14 Mayıs’ta bahara açılmak için kuracağımıza inanıyoruz” dedi. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri milletvekili adaylarını tanıtıyor. Ankara’da bulunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi’nde düzenlenen lansman etkinliğine, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 
 
Toplantının yapıldığı salona, partinin seçim sloganı “Buradayız, birlikte değiştireceğiz” yazılı pankartlar ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi’nin seçim sloganı “Dîsa jin, dîsa jiyan” yazılı pankartlar asıldı. 
 
Etkinlik, depremde yaşamını yitiren onbinler için yapılan saygı duruşuyla başladı. 
 
Yeşil Sol Parti 14 Mayıs seçimleri adaylarının tanıtımı, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP bileşeni partilerin eş başkanları, başkanları sözcüleri ile Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni partilerin eşbaşkanları, başkanları, sözcüleri, HDP milletvekilleri, Yeşil Sol Parti adayları ile sayıda kişi katıldı.
 
Etkinlikte, rap grubu Kejoo, Reqso ve Roni Artin’in Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi için hazırladığı seçim şarkısı da tanıtıldı. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bütün baskılara her türlü oyuna karşı buradayız dimdik ayaktayız. Bu da bütün zalimlere dert olsun” diyerek sözlerine başladı. 
 
SANCAR: DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ELLERİMİZDE
 
Sancar, şöyle konuştu: HDP hakkında kapatma davası açıldığında, bizler seçeneksiz bırakmayacağız dedik, çalışmalarımızı başlatmıştık, yolumuzu inşa etmeyi kafamıza koymuştuk. İşte şimdi buradayız Yeşil Sol’dayız bütün oyunlara rağmen dimdik ayaktayız. Sizlerle birlikteyiz biliyoruz değişimin gücü bizlerin elindedir, geleceği özgürlük ve eşitlik üzerine kurmanın sorumluluğu bizlerin omuzlarındadır. Bu sorumluluğu ve görevi asla mahkemenin inisiyatifine ve iktidarın insafına bırakamazdık. Nitekim bırakmadık. İşte tüm oyunlara karşı yolumuzu inşa ettik. Şimdi yol yeşil sol. Bugünlere direnerek geldik bedel ödeyerek yürüdük bu büyük ve güçlü mirası bedel ödeyerek bugünlere taşıyan bizlere emanet eden bütün yoldaşlarımızı buradan minnetle sevgiyle selamlıyorum. Emanetiniz halkın emin ellerindedir. Hiçbir şüpheniz olmasın. Şu an siyasi rehine olarak tutulan bütün yoldaşlarımız, mücadele arkadaşlarımızla, demokratik muhalefetin bütün bireyleriyle gruplarıyla özgür günlerde buluşmamız çok yakındır. Bunun için hepimiz irademiz ve gücümüzü en geniş şekilde ortaya koymaya hazırız, yürüyüşümüz bu amaçla büyüyerek devam ediyor. Özgür günler yakındır, burada buluşacağız buradan sesleneceğiz geleceği yürüyerek birlikte omuz omuza mutlaka inşa edeceğiz. Özgür günlerde buluşacağız, az kaldı, buluşmaya az kaldı.
 
DEMOKRATİK CUMHURİYETİN KURUCU ÖZNESİ 
 
Direniş geleneği ve gücü, hikayemizin kalbidir. Bunu herkes biliyor, biz de biliyoruz. Bu direniş geleneğini ve gücünü inşa iradesinde buluşturduk. Yeni bir başlangıcın, demokratik cumhuriyete giden yolun kurucu öznesi olmaya geliyoruz. Direnişi inşa iadesiyle bütünleştirerek yürüyüşümüz büyütüyoruz. Bu yolun adı üçüncü yoldur, mevcut rejimi de kısmi yüzeysel reformlarla restorasyonu da kabul etmiyor. Yeni bir başlangıç demokratik cumhuriyetin inşasını hedef olarak koyuyor önüne üçüncü yolda bileşenlerimizle ittifaklarımızla yürüyoruz. Emek ve Özgürlük ittifakını kurduk büyüdük, Kürt özgürlük ve demokrasi ittifakını kurduk daha da büyüdük, ittifaklarla, bileşenlerle, bireylerle, kadın hareketiyle, gençliğin dinamik mücadelesiyle yürüyoruz, Değiştirmeye geliyoruz. Bundan kimsenin tereddüdü, şüphesi olmasın. 
 
TARTIŞMALARI BIRAKIP KENETLENMENİN ZAMANI
 
Aday belirleme süreci hepimizin bildiği gibi kolay değil. En ideali yakalamak kolay değil, herkesi tatmin ve memnun etmek kolay değil. Ama biz elimizden geleni, en geniş mutabakatı oluşturmak için gerekenleri yapmaya çalıştık ve bu yöntemde de başarılı olduğumuza inanıyorum. En geniş mutabakat ile listemizi belirledik, adaylarımızı tespit ettik. Şimdi bütün adaylarımızla burada karşınızda olacağız. Aday belirlerken, eksikliklerimiz olmadı mı? Oldu. Memnuniyetsizlikler de bu sürecin doğasında var. Onu da biliyoruz. Eğer eksikler varsa bunları tamamlamanın yolu mücadelede kenetlenmektir, Her türlü eksikliği ancak sahada mücadeleyi büyüterek giderebiliriz. Doğruları daha da ileriye taşımak ortak mücadelede kenetlenmekle mümkündür. Küskünlüklere yer yok bu gelenekte. İsimler üzerinden spekülasyonlara yer yok bu gelenekte, burada buluşan herkes demokratik dönüşümün iradesini taşımaya aday olarak gelmektedir. Bu inançla gelmektedir, bu inançla gelmektedir, bu kararlılıkla yürüyecektir. Şimdi bu tartışmaları geride bırakmanın zamanı. Şimdi ileriye hep birlikte kararlılıkla bakmanın zamanı, şimdi mücadelede omuz omuza bütün eksikliklerimizi tamamlayarak, bu büyük mirası daha da güçlendirerek bizden sonraki kuşaklara teslim etmenin zamanı.
 
EN GÜÇLÜ TEMSİLİYETLE PARLAMENTOYA 
 
Evet bizler değişimin dinamik motor gücü olmaya geliyoruz. Bu ülkede demokratik dönüşüm ancak bizimle mümkündür. Bu ülkede eğer demokratik cumhuriyetin yolu açılacaksa bizlerin güçlü kararlı inançlı mücadelesi ile mümkün olacaktır. Güçlerimizi birleştireceğiz, daha da büyüyeceğiz, parlamentoya en güçlü temsiliyetle gireceğiz. Geleceği özgürlük, eşitlik ve barış ve demokrasi üzerine kurmanın başka yolu yoktur. Eğer parlamentoya en güçlü şekilde bu temsiliyeti taşırsak değişimin gücü ve geleceğin güvencesi olacağız. 
 
HEDEFİMİZ ORTAK MÜCADELEMİZ BİRLEŞİKTİR
 
Değişimin gücü ve dönüşümün güvencesi olacağız, geleceği biz kuracağız. Bu herkes tarafından böyle bilinsin geleceği biz kuruyoruz hedefimiz ortak mücadelemiz birleşiktir. Bizler kimliklerin inançların kültürlerin kendileri olarak var olabilecekleri bir temsiliyet oluşturmaya çalışıyoruz. Herkes kendi olarak var olacak. Herkes kendi diliyle konuşacak, herkes kendini temsil edecek, kimse başkası adına konuşmayacak, çoğulculuğa verdiğimiz anlam budur. Listelerimizi oluştururken de bu ilkeyi esas aldık. Çoğulculuk bizim en temel ilkemizdir bu ilkeyi en ideal noktaya taşımak için çaba içinde olduk. Burada da eksiklikler olabilir. Ama eksiklikleri tamamlamanın yeri kulislerde bu konularda dedikodular veya anlamsız tartışmalar yürütmek değil, mücadelede en samimi ve kararlı şekilde buluşmak ve ileriye doğru yürütmektir. 
 
SAVAŞA KARŞI BARIŞI İNŞA EDECEĞİZ
 
O nedenle tartışmaları bir kenara bırakılması eleştiri ve özeleştiri yöntemini terk etme çağrısı değildir. Birbirimizi eleştireceğiz ama yürürken eleştireceğiz. Eleştiri ve özeleştiri ilkesini işletirken birbirimizle omuz omuza yürüteceğiz. Yürürken yapacağız bunları, en geniş mutabakatın en samimi çabalarla ortaya çıktığı inancımızı da her zaman ayakta tutacağız. Evet daha çok işimiz var, ben de konuşmayı uzatmadan programın diğer kısımlarına geçmek için alanı arkadaşlara bırakacağım. Biz değiştireceğiz, biz kuracağız, bunun için yeterli tecrübemiz ve birikimimiz var. Bunun için inancımız var, halkımızın bize güveni var. Siz değerli aday arkadaşlarım teşkilatlarda çalışanlar aday olup listelerde yer bulamayanlar halkın inancını her zaman aklınızda tutun. Kendimize güveni esas alalım. Bizler ne için geliyoruz, savaşa karşı barışı, inkara karşı demokratik çözümü, merkeziyetçiliğe karşı yerelden ve yerinden yönetimi, tekçiliğe karşı çoğulculuğu ayrımcılığa karşı eşitliği yasaklara karşı özgürlüğü, zulme karşı adaleti sömürüye karşı emeği yalanı karşı hakikati talana karşı doğayı savunmayı geliyoruz. Geleceği bunlar üzerine kurmak bizim ellerimizdedir. Kendimize inanalım, güvenelim, kararlılıkla, inançla yürüyelim, yolumuz açık olsun.” 
 
UÇAR: BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
 
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, anadili Kürtçenin Kirmançkî dilinde katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Üçüncü Yol ile güçlü bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Uçar, “Barajı yıkarak meclislere girdik dönem dönem ittifaklar kurduk, ama şimdi Türkiye siyasetine bizleri yok, emekçileri kadınları, gençleri yok sayan Türkiye’deki bütün kimlikleri reddeden iktidara karşı yeni bir şey kurmaya geldik. Yolumuz üçüncü yol, sizlerle birlikte yolumuzun yoldaşları çok çok güçlü, hepinizin emeğine sağlık, sizinle birlikte güçlüyüz, sizinle birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu. 
 
DEMOKRATİK TÜRKİYE MÜCADELESİ 
 
Uçar, şöyle devam etti: “Hem Türkiye hem de Kürdistan açısından iki önemli ittifak kurduk, kadınların, ekoloji mücadelelerinin, gençlerin, emekçilerin, sesi olmaya aday olan bir emek ve özgürlük ittifakı ile, Kürtlerin yüz yıllarıdır yürüttüğü varlık mücadelesinin sesi ve sözü olan, Kürt demokrasi ve özgürlük ittifakıyla birlikte, dün aldığımız güçle bugün daha fazla güçlüyüz. Bu güçle bu büyüklükle sahaya iniyoruz eminiz kazanacağız değiştirmek için yola çıktık, bir aradayız dedik, birlikte değiştirmek için geliyoruz. Binlerce arkadaşımızın başvurusu oldu, çok kıymetli. Bu başvuruları sadece Yeşil Sol adaylığı başvurusu değil. Demokratik bir cumhuriyet mücadelemizin, demokratik bir Türkiye mücadelemizin adaylığı başvurusu olarak değerlendiriyoruz. Yer alamayan çok değerli kadın arkadaşlarımız var, genç arkadaşımız var. Yol arkadaşlarımız, hocalarımız var. Biz onların bugüne kadar sunduğu katkılar bundan sonra da nerede olurlarsa olsunlar, bizi güçlendireceğine eminiz. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Biz kazanacağız, biz başaracağız.” 
 
AKIN: OYUNU BOZMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
 
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın oyunlarına karşı yola çıktıklarını vurgulayarak, “Çok heyecanlıyız burada, 6 ay önce Yeşil Sol Partinin kongresini yaptık. Bu kongrede, bu ceberrut saray ve tek adam rejiminin her türlü oyununu bozmak için bir irade beyan ettik. O irademizin sloganı buradayız birlikte değiştireceğiz idi. Şimdi her türlü oyunu bozmak için bizi yargı sopasıyla seçeneksiz bırakmak isteyenlere karşı işte Yeşil Sol Parti burada” diye konuştu. 
 
BAHARI KARŞILAYACAĞIMIZA İNANIYORUZ
 
Akın, haklarla birlikte mücadele edeceklerini ifade ederek, “Biz Türkiye'nin doğusundan batısına iki yakasını birleştiren yaklaşık 17 kurumun bir araya geldiği eşitlik ve özgürlük demokrasiyi inşa etmek için emek özgürlük ittifakını, diğer tarafından demokrasi ittifakının ortak kurumlarını bir araya getirdik, sadece bunları bir araya getirdik, emeğin, kadının, özgürlüğün, Kürtlerin, Ermenilerin, Çerkeslerin, hepsinin tarihsel duruşunu Yeşil Sol Parti çatısı altında, bilge ağacın altında tarihsel sorumluluğu 14 Mayıs’ta bahara açılmak için kuracağımıza inanıyoruz.  Bu başarı sadece bizim ortak başarımız değil. Türkiye’nin yüzyıllık tarihinin karanlık sayfalarının silinmesi açısından çok önemli bir baharı olacağına inanıyoruz. Bu umutla bugün 600 vekil adayımızla birlikte buradayız. Ancak biz sadece 600 vekil ile temsil ediliyoruz. Diğer siyasi partilerden farkımız, sahada binlerce milletvekilimiz var, onlarla birlikte mücadelemizi yürütüyoruz, buradan onlara selamlarımızı gönderiyoruz” diye belirtti. 
 
TEK ADAM REJİMİ GELECEK TAHAYYÜL EDEMEZ
 
Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet ağır zor ve gerçekten tarihinde görülmemiş bir seçimin içindeyiz bu seçim değişimin seçimi nefes alacak bir umudun seçimi olacak. Ancak bu iktidar da ayakta kalmak için her türlü oyunu oynayacak bir seçim olacaktır. Ancak biz umutluyuz bütün bu kötülükler içerisinde en son yaşadığımız deprem felaketinden sonra Ağır felaketler içerisinde bu felaketin altında kalan tek adam rejimi, bu ülke ve bu ülke halkları bu tek adam rejimi altında asla gelecek tahayyül edemezler. Siyaseten bitmiş, tükenmiş rejimi artık sonu gelmiştir, siyasetin sonu gelmiştir. Cumhur ittifakı içindeki bu ülkenin en onursuzlarının örgütlü gücün temsilcileri haline gelmiştir. Biz bu kötülüklerden bu ülkeyi kurtaracağımıza söz veriyoruz ve birlikte başaracağız. Bir söz daha olsun bu ülke yaşadığı her türlü katliamları savaşlardan başka hiçbir şey bilmeyen bu iktidardan kurtulacağımıza söz veriyoruz. Sizlerle beraber başaracağımıza bir kez daha sizlerin şahsında söz veriyoruz. Biz artık dört başkan gibi çalışıyoruz. Bu antidemokratik koşullarda yaratıcı her şeyi yaptırdılar, daha çok kötülük yaşatacaklar. Evet çok adayımız, çok başkanımız, çok sözümüz var ama biz artık bir değil bin olacağız ve mutlaka başaracağız hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun.” 
 
BULDAN: ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ 
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tutuklu siyasetçileri selamlayarak, şöyle konuştu: “Bu maratona bizimle çıkmaya, bu mücadeleyi bizimle birlikte yürütmeye adanan sevgili adaylarımız, bizleri izleyen değerli halkımız, her ne kadar burada olmasalar da yürekleriyle bizimle birlikte olan cezaevlerinde rehin tutulan, Selahatin Demirtaş’ları Figen Yüksekdağ’ları Gültan Kışanak’ları, Leyla Güven’leri, Ayla Ata Akat’ları Selçuk Mızraklı’ları, Bekir Kayaları ismini sayamadığım yüzlerce arkadaşımız buradan sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sevgili arkadaşlarım, uzun bir yola çıktık sizlerle birlikte değiştirmek, dönüştürmek için bu mücadeleye hep birlikte omuz verdik, bu yola hep birlikte çıktık. 
 
21 yıllık AKP-MHP iktidarının bu ülkede Kürtlere, Alevilere, kadınlara, muhalifim diyenlere, AKP gibi düşünmeyenlere, AKP’nin yolunda yürümeyenlere nasıl bir zorluk ve zorbalık çektirdiklerini hep birlikte gördük yaşadık deneyimledik. Şunu ifade etmek isterim ki her türlü zor ve zorbalık karşısında baskı ve şiddet karşısında cezaevlerine tıkılmamıza rağmen, katledilmemize rağmen, sürgünlere gönderilmemize rağmen asla taviz vermedik, diz çökmedik asla boyun eğmedik bundan sonra da ant içiyoruz ki AKP’nin karşısında asla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, asla biat etmeyeceğiz. 
 
EN İYİ MUHALEFET İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ
 
Biz öyle bir gelenekten geliyoruz ki yıllarca inkar edildik, yıllarca yok sayıldık, Dilimiz yok sayıldı kültürümüz inkar edildi, kimliğimiz yok sayıldı. Arkadaşlarımız bu mücadele uğrunda yaşamını yitirdi, sürgünlere gitti, cezaevlerinde girdi. Ama şunu da biliyoruz ki direnmekten mücadele etmekten başka hiçbir koşulumuz ve alternatifimiz yok. Ben eminim ki şu gördüğüm kadro ve bileşen Yeşil Sol Parti olarak en iyi muhalefeti yapmak için yola çıkacak. 
 
DEPREMDE CAN VERENLERE SÖZ VERDİK 
 
Evet, bizler bu dönem açısından parlamentoda en büyük temsiliyetle, kadın, genç, temsiliyetiyle farklı inançlar ve kimliklerle sizlerin sözü olmaya, bu mücadele uğrunda birlikte mücadele etmeye birlikte başarmaya söz verdik. Evet, birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız, çünkü sözümüz var, daha yeni depremlerde canlarını yitiren depremzedelere sözümüz var, şuan cezaevlerindeki arkadaşlarımıza sözümüz var, milyonlara sözümüz var. Sizlerin her birinizin geldiği kentlerdeki Alevilere, Türklere, Kürtlere, Lazlara, Çerkeslere, Pomaklara, bu ülkede farklıyım diyenlere, sesi kesilenlere, inkar edilenlere sözümüz var. Bu sözümüzü tutmak için 14 Mayıs tarihine kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Sevgili kadın arkadaşlarım sabah da ifade ettim. Yüzde 45 ile parlamentoya girmek için büyük bir çalışma yürüteceğiz. 
 
BİR DAHAKİ DÖNEM YÜZDE 45 ERKEKLER İÇİN UYGULANACAK
 
Yine Yeşil Sol farkını ortaya koyacak parlamentoda en büyük kadın temsiliyetini bizim partimiz göstereceğiz, diğer partilere bakıyoruz en yüksek oran yine bizde, kadın temsiliyeti bizde olacak. Çünkü Yeşil Sol demek, HDP demek, HDP’nin fikriyatı Yeşil Sol’da devam edecek. Bu dönem yüzde 45 olarak girdik, bir dahaki dönem yüzde 45 oranı erkekler için uygulanacak. Ben bir kez daha hepimize yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” 
 
Etkinlik, 27’nci Dönem milletvekilleri sahneye davet edildi. Yeşil Sol Parti’nin 81 il milletvekili adayları kent kent sahneye davet edilerek tanıtıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

Diğer başlıklar

12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Gözaltındaki gazeteciler için açıklama yapılıyor | CANLI
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı | YENİLENDİ
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı
19:48 İzmir’den kadınlar: Özel savaş politikalarına dayanışmayla cevap vereceğiz
18:50 Parti ve derneklerden Şenyaşar’a destek
18:20 Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
18:03 Öğretmen Sendikası’ndan Milli Eğitim Bakanlığına 15 bin imza
17:13 Serêkanîyê Belediyesi tebrik çiçeklerinin gelirini SMA hastasına verdi
17:03 Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL
16:35 Hazine 31.6 milyar lira borçlandı
15:06 Bagok’ta yasak sonrası bombardıman ve silah sesleri
14:38 Êlih’te kayyım 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borç bıraktı
14:25 81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı
14:24 DEM Parti PM sonuç bildirgesi: Alacakaranlığa karşı ilk ışık yakılmıştır
14:06 İki dönem kayyımla yönetilen Kop Belediyesi’nin borcu açıklandı
13:16 Bakırhan’dan JINNEWS ve MA’ya ziyaret
13:05 DEM Parti Sözcüsü Doğan: Yeni dönem yol haritamız Üçüncü Yol siyasetiyle örülecek
12:49 DEM Parti Kürt gazetecilere yönelik baskıyı Meclis’e taşıdı
12:18 Bagok’taki 5 alanda ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilanı
11:23 Kargon var denilerek çağrılan genç gözaltına alındı
11:19 Dersim’de 5 gözaltı
11:03 KDP Erdoğan ziyareti öncesi Hewlêr caddelerine Türk bayrakları astı
11:02 Gever kayyımı milyonları emniyet, kutlama ve kadayıfa harcamış
10:18 DEM Parti: Kürt gazeteciler 126 yıldır hakikatin izinde
09:49 Şengal'de 'özsavunma' hamlesi: Kendini savunmak her kadının görevi
09:13 Bakırhan: Çözüm için samimi olan her partiye açığız
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:01 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 181 gündür haber yok
09:01 ‘Birlikte mücadeleyle İmralı tecridi kaldırılabilir’
09:01 Yazar Karacabey: Sanatçıların inadı çok hükümet devirir
09:00 Gazeteci Karadaş: Ortadoğu'da halkların kaderi birbirine bağlı
09:00 22 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:40 Adana’da minibüs kazası: 3 ölü, 18 yaralı
21/04/2024
23:11 Amedspor Kadın Futbol Takımı’ndan 3-1’lik skor
23:04 Amed’te Tiyatro Festivali sürüyor
21:17 Sakarya’da bir kadın hayatını kaybetmiş halde bulundu
21:11 Erzirom’da kaza
19:41 KNK Genel Kurulu sonuç bildirgesi: Artık birlik zamanı
17:25 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 82’nci gününde
17:15 Amedspor taraftarını üzdü
16:34 KNK: Saldırılara karşı seferberlik tutumuna ihtiyaç var
16:08 Hedef gösterilen zihinsel engelli Gezer tutuklandı
15:34 Turhal'da 4.1 büyüklüğünde deprem
15:12 Amedspor’un ‘şampiyonluk’ maçı başladı
15:08 Hedef gösterilen engelli bireye dair yeni detay
14:30 KNK kurulunda 'birlik' vurgusu
14:22 Çandar: Halk iradesine saygı duyun
13:29 Amed'de maç öncesi ‘şampiyonluk’ coşkusu
13:11 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34 bini geçti
12:50 DEM Parti Kadın Meclisi: Kadınlar coğrafyayı mora boyadı
12:29 Amedspor-Iğdırspor maçı öncesi 2 gözaltı
11:35 İran'da Kürtçe öğretmenine 10 yıl hapis
11:26 Metîna'ya yoğun bombardıman
10:17 Türkiye yüksek enflasyonla dünyada 4'üncü sırada
09:53 Amedspor'dan 'sahte bilet' uyarısı
09:34 Jin Dergi çocuk haklarını kapağına taşıdı
09:31 Erdoğan ziyareti öncesi Metîna’da yeni bir saldırı başlatıldı
09:14 Kadınlardan 1 Mayıs çağrısı: Taksim’de olalım
09:13 126 yıldır süren direniş geleneği
09:12 Dr. Pashang: Kürtlerin Ortadoğu'daki krize karşı tek seçeneği birlik olmaktır
09:10 Abdullah Öcalan için her gün CPT'ye mektup gönderilecek
09:09 180 gün oldu: Gazeteci Ahmet nerede?
09:09 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylemde
09:08 Amed Tiyatro Festivali: Yasakları anlamsız kılıyoruz
09:07 AKP’li Albayrak 460 milyon 601 bin TL borç bıraktı
09:00 21 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:28 İzmir Kitap Fuarı'nda 'Kurdistan'a tahammülsüzlük
00:19 Sûr Belediyesi hedef gösterilmişti: Gözaltına alınan kişi zihinsel engelli çıktı
20/04/2024
22:37 ‘Derwêş yan Gudû’ oyunu ayakta alkışlandı
22:17 Basel'de gençlerden ‘Öcalan’a özgürlük’ talepli panel
22:01 Sarıyer’de AVM’de yangın
21:17 Erdoğan Rabia Naz'ın babasına dava açtı
21:08 Pîrsus Katliamı anmasında dava duruşmasına çağrı
20:57 Eşbaşkanlar bakanlık ve Sayıştay'dan müfettiş talep etti