Işıkdere'de maden ocağı genişletiliyor

img
MUĞLA - Millas’ın Işıkdere Mahallesi’ndeki maden şirketleri, Linyit Maden Ocağı sahasının genişletilmesi için tüm yapıları yıktığı belirtildi.  
 
Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde Limak ve İbrahim Çeçen Holding'in işlediği iki termik santralle birlikte Akbelen Ormanı’nda Linyit Maden Ocağı genişletilmek isteniyor. 2017 yılında kamulaştırılan Işıkdere Mahallesi’nde de maden ocağı genişletilerek bütün yapılar yıkılırken, köyde sadece eski bir bina ve köy camisi kaldı. Maden şirketlerinin sabah saatlerinde caminin minaresini yıktığı belirtilirken, caminin yıkımı için patlayıcı kullanıldığı ifade edildi. 
 
SANAL MEDYADA TEPKİ
 
İkizköy İnsanca Yaşam için Direniyor topluluğu, sanal medya hesabında duruma tepki göstererek, "İkizköy Işıkdere'nin camisi yıkılıyor. Minaresi biz yetişinceye dek yıkılmış. En az 200 yıllık bir köyden geriye kalan ne varsa kömür için yok ediliyor. Tarih, kültür, kişisel ve toplumsal anılar.. Kuzeydoğuda Kayadere kanyonu/dağ tarafından camiye kadar olan tüm evler yıkılmış. Çok üzgünüz, bu büyük yıkım, bu büyük kayıp gözlerimizin önünde oluyor.... Engelleyemiyoruz..." dedi.