Adana'da ulaşıma zam

img
ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü ve dolmuşlarda kartsız binişlerin 6 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.  
 
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), yeni ücret tarifelerini açıkladı. 5 Aralık 2021'den geçerli olacak ücret tarifleri şöyle: "Belediye otobüsü ve metroda; öğrenci 1,5 TL, öğretmen 3,10 TL, sivil 3,70 TL. Özel halk otobüslerinde; öğrenci 2,55 TL, öğretmen 3,50 TL, sivil 4,50 TL. Özel dolmuş ve minibüslerde; öğrenci 2,75 TL, sivil 4,75 TL. Kartsız binişler ise 6 TL." 
 
BELEDİYEDEN ÖZÜR
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, otobüslerde öğrenci tarifelerine yüzde 7,1, tam bilet tarifesine yüzde 28,5, öğretmen tarifesine ise yüzde 33,3 zam yapıldığını twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Belediye, zam yaptıkları için Adanalılardan özür diledikleri belirtildi. Son fiyat ayarlamasının 3 yıl önce yapıldığının aktarıldığı açıklamada, bu süre zarfında doların yüzde 115 arttığını, akaryakıtın yüzde 38, çarşı-pazar (tüfe) fiyatlarının ise resmi verilerle ortalama yüzde 51 zamlandığını ancak kendilerinin tek kuruş zam yapmadıkları, zam yapmaktan başka da çarelerinin olmadığı diye kaydedildi.