Mardin'de sağlıkçıların eylemine ‘yasak’ engeli

img
MARDİN - Sağlık emekçilerinin Mardin’de başlattığı bir günlük iş bırakma eylemi, valiliğin “eylem-etkinlik yasağı” gerekçe gösterilerek engellenmek isteniyor.
 
Sağlık örgütlerinin, sağlıkçıların çalışma koşullarının düzeltilmesi için aldığı karar doğrultusunda Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemine gitti. Eylemin etkili olduğu bölge kentlerinden Mardin’de sağlık emekçileri, hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinde iş bıraktı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şubesi üye ve yöneticileri, iş bıraktıkları Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapısına eylemle ilgili pankartlar asarken, polisler, Mardin Valiliği’nin “eylem-etkinlik yasağı”nı gerekçe göstererek pankartların kaldırılması  istedi. Sağlık emekçilerinin talebi reddetmesi üzerine tartışma yaşandı. 
 
SES: KINIYORUZ
 
Sağlık emekçilerinin hastane önündeki bekleyişi sürerken, SES Mardin Şubesi, yaşananlara dair sanal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: "Mardin Valiliği haksız ve hukuksuz yasaklama kararlarını bahane ederek Artuklu Eğ. ve Ar. Hastanesi'nde devam eden iş bırakma eylemimizi engellemeye çalışmaktadır. Ayrımcılıkları ve siyasileşmiş yönetim anlayışıyla tanıdığımız Mardin Valiliğinin baskıcı uygulamalarını kınıyoruz!"