Sağlık emekçilerinden promosyon talebi

img
ANTALYA / İZMİR- İzmir ve Antalya'da banka promosyon ücretlerine ilişkin açıklama yapan sağlık emekçileri, haklarını istedi. 
 
İzmir ve Antalya'da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, banka promosyonlarının yenilenmesi için açıklama yaptı. 
SES Alanya Temsilciliği, banka promosyonlarının yenilenmesi talebiyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı. SES Alanya Temsilciliğinden Piraye Özgür, işçi ve memur emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerinin enflasyon karşısında mum gibi erimesine seyirci olmayacaklarını belirtti.
 
'KARDAN PAY İSTİYORUZ'
 
Promosyon sürecinde sessiz kalan yetkili sendika ile süreci şeffaf yürütmeyen İl Sağlık Müdürlüğü’nü eleştiren Turan, “Tüm bunlara rağmen altı dönemdir toplu sözleşmelerde emekçileri sadakaya muhtaç hale getiren yetkili sendikanın sessizliği, Bakanlığın ise önce anlaşmayı üzerine alıp sonra sessizliğe bürünerek yaptığı oyalama taktiği ve promosyon sözleşmelerini il sağlık müdürlüklerine bırakmaları kabul edilemez. Düşük faiz politikası ve ücretlerimiz üzerinden bankanın elde ettiği kardan payımızı istiyoruz" dedi.
 
İZMİR 
 
İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi SES İşyeri Temsilciliği, banka promosyon ücretlerine ilişkin Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Amatem binası önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık emekçileri, “Promosyon bahane sömürü şahane”, “Emekçiyiz haklıyız, hakkımızı alırız”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları attı. 
 
SES İşyeri Temsilcisi Ayşe Tabakoğlu, İzmir’de İl Sağlık Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 2020 yılı ocak ayında beş yıllığına kişi başına 6 bin 850 TL üzerinden anlaşma yapıldığını hatırlatarak, ancak son yıllarda artan enflasyonla birlikte evdeki hesabın çarşıya uymadığını söyledi. 
 
'İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MAĞDUR EDİYOR'
 
Altı ay önce dilekçeyle promosyon anlaşmasının yenilenmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını söyleyen Tabakoğlu, yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz bırakılmak istenildiğini işaret ederek, şunları söyledi: " Büyük bir kentte, sayıca çok fazla emekçinin çalıştığı bir kurumda, sadece maaşımız üzerinden değil, nöbet ücreti, teşvikler, icap ücreti gibi ek ödemelerde promosyona eklenerek 2 iki yıl üzerinden 40000 TL’nin altına düşmeyecek bir ücret hakkımızdır. Emekliliğe yansımayan nöbet ücreti, icap ücretleri ve teşvikler üzerinden, Bankalar tarafından bir kere daha mağdur edilmek istemiyoruz."