İnşaat Bir-Sen’den üyeleri için fabrika önünde eylem

img

İSTANBUL- İnşaat Bir-Sen üyeleri, Gökyol İnşaat firmasında taşeron olarak çalışan ve parasını alamayan üyesi Kamil Doğan için eylem yaptı.

İnşaat Emekçileri Birliği Sendikası’nda (İnşaat Bir-Sen) örgütlü olan yaklaşık 30 işçi, Büyükçekmece’de yaptıkları okul inşaatını usule uygun yapmadıkları gerekçesiyle Gökyol İnşaat firmasının taşeronu olan MYR firması tarafından 25 Aralık'ta işten çıkarıldı. Çıkarılan işçilere maaşlarını vermeyen firma ile sendika arasındaki müzakereler sonucunda işçi Kamil Doğan hariç herkese maaşları verildi. Maaşını alamayan Doğan ve İnşaat Bir-Sen üyeleri Maslak’ta bulunan Gökyol firması önünde eylem gerçekleştirdi. “Gökyol İnşaat’ın gasp ettiği gasp ettiği haklarımızı alacağız” pankartının açıldığı eylemde, “İnşaat işçisi sendikasıyla güçlüdür”, “İnşaat işçileri köle değildir” , “Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır” dövizleri açıldı. Birleşik Mücadele Platformu’nun destek verdiği eylemde, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” , “Yaşasın işçilerin mücadele birliği” , “İşçiye uzanan elleri kıracağız” sloganları atıldı.

‘HAK ALANA KADAR BURADAYIZ’

Burada konuşan İnşaat Bir-Sen Başkanı Mustafa Akyol, işçilerin emeği söz konusu olduğunda işverenlerin karşılığını vermemek için direndiklerini belirterek, “Bakın şu an bu arkadaşımızın hakkını vermiyor. Bütün şantiyelerde inşaat işçilerine, inşaat patronlarının yüzde 99’unun yaptığı şey budur. Biz burada bunun için biraz sertleşirsek, yasadışı davranmış olacağız. Ama bütün yasaları çiğniyorlar. Hem işçilerin geleceğini çalıyorlar, hem alın terini, emeğini çalıyorlar. Şimdi biz uyarıyoruz, işçinin hakkı gasp ediliyorsa, bizim yapacağımız her şey meşrudur. İşçinin hakkını alana kadar buradayız” ifadelerini kullandı.

‘CEBİMDEN PARA VERDİM’

Toplam kalan parasının 240 bin lira olduğunu ifade eden işçi Doğan, “İnşaatta çalışan işçilerin çoğunu ben getirdim. O yüzden çoğunun parasını kendi cebimden verdim. Ben Gökyol firmasının işi yürüsün diye cebimden para ödemişim. Ama şimdi onlarla görüştüğümde 'beni ilgilendirmez’ diyorlar” sözleriyle hakkını alan kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.