Diyarbakır’da erkek şiddeti: Bir ölü, iki yaralı

img
DİYARBAKIR - Kayapınar’da Mahmut Bozkurt, oğlunu katlederken, eşi ve bir kızını ağır yaraladı. 
 
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde bulunan bir apartmanda Mahmut Bozkurt (40) adlı kişi, kesici aletle eşi Sabika B. (39), 15 yaşındaki kızı E.B. ve 18 yaşındaki oğlu M.S.B.’ye saldırdı. Saldırı sonucu 18 yaşındaki M.S.B. yaşamını yitirirken, eşi ve kızı ağır yaralandı. 
 
POLİS GELMEDİ 
 
İddiaya göre dün akşam Bozkurt ailesinin yaşadığı evde yaşanan tartışmayı duyan apartman sakinleri, durumu polise aktardı. Ancak, polis olay yerine gelmedi. Sabahın erken saatlerine kadar süren tartışmanın ardından Mahmut Bozkurt, ailesini katletme girişiminde bulundu. Seslerin artması üzerine komşuları yeniden polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, M.S.B.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Anne Sabika B. ve 15 yaşındaki kızı E.B. ise ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Fail Bozkurt ise olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. 
 
Öte yandan evde bulunan iki çocuğun olay yerinden kaçarak katliamdan kurtuldukları belirtildi. Çocuklar koruma altına alınırken, yaşamını yitiren M.S.B.’nin cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. 
 
Apartman sakinleri yaşanan olayda polisleri sorumlu tuttu. Birçok apartman sakini “Polisi aradık gelmediler, ancak birileri ölecek ondan sonra gelecekler” diyerek tepki gösterdi.