HDP’li vekile Kürtçe müzik fezlekesi

img
DİYARBAKIR - Katıldığı bir düğünde çalınan Kürtçe müzik nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında fezleke düzenlendi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında, katıldığı bir düğünde, çalınan Kürtçe müzik nedeniyle fezleke düzenledi. Tosun, 2019’da Diyarbakır’ın Hani ilçesinde katıldığı düğünde Kürtçe müzik çalınması nedeniyle ihbar edildi. Diyarbakır Hani İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan ihbarla başlatılan inceleme sonucu, 26 Kasım 2019’da yaşananlar tutanak altında alındı. Hazırlanan tutanağa göre, şarkıları söyleyen müzisyen örgüt propagandası içerikli olduğu öne sürülen şarkıların HDP Milletvekili Remziye Tosun’un beraberindekilerin kendisine baskı kurmasıyla söz konusu şarkıları söylediği yönünde ifade verdiği öne sürüldü.
 
Yapılan soruşturma sonucu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Tosun hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayarak Meclis’e gönderdi. Fezlekede Tosun’un beraberindekilerin isteği üzerine çalınan şarkıların örgüt ideolojisi doğrultusunda hazırlandığı, Kürt milliyetçiliğinin ön plana çıkarıldığı, örgüt mensuplarının kahramanlaştırıldığı ve halkın silahlanarak örgüte katılmasının teşvik ettiği ileri sürüldü. 
 
Fezlekede, Tosun’un bu şekilde örgüt propagandası yaptığı ileri sürülerek, Tosun’un dokunulmazlığının Anayasa’nın 83’üncü maddesi kapsamında kaldırılması talep edildi.
 
Hakkında fezleke hazırlanan Tosun, “Aslında bizim şahsımızda Kürt halkını korkutmak ve sindirmek istiyorlar. Bugüne kadar bize onlarca fezleke hazırlandı. Eş Genel Başkan’ımızın yanında durduğumuzdan tutun da halay çekmemize kadar. Yaptığımız her faaliyet suç unsuru olarak gösterilmek isteniyor. Bununla halkı baskı altında tutmayı amaçlıyorlar. Keza şu an Kobanê ve kapatma davasıyla bu net görülebilir. Söz konusu HDP olunca her şey yasak, fakat kendilerine her şey serbest. Ama halkımız da tüm bu yapılmak istenenin farkında. Biz de bu hukuksuzluklara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyiz” dedi.