'Enkazı kazıyoruz, yardım istiyoruz, bekleyin diyorlar'

SEMSUR - Depremin en fazla etkilediği kentlerden Semsur'da ekiplerin genel olarak valilik etrafına yığıldığını belirten yurttaşlar, "Yalvar yakar gelin diyoruz, gelmiyorlar. Biz ellerimizle ayıklıyoruz oraları. Hiç kimse hiçbir şey yapamıyor. Dedikleri tek şey 'bekleyin geliyoruz' oluyor" dedi. 
 
Depremin vurduğu kentlerden Semsur'da üçüncü güne girilmesine rağmen yeterli düzeyde arama-kurtarma ekibi bulunmuyor. Kentin her mahallesinde, her sokakta enkaz yığınları bulunurken, yakınları enkaz altında olan depremzedeler yapılacak çalışmaları bekliyor. Kentin kaderine, enkaz altındakilerin ölüme terk edildiğini belirten yurttaşlar, Valilik binası önünde bir yetkiliye ulaşmak için çaba harcıyor. Ancak buna rağmen yetkili bir isme ulaşamayan yurttaşlar, valilik binası önünde toplanarak tepkilerini sürdürüyor.
 
‘ELLERİMİZLE ENKAZ AYIKLIYORUZ’
 
Enkazlardan birinin başında konuşan Yaşar Selçuk, "Yetkililer var ama sadece yetkiliyiz diye geçiniyor. İş makinesi istiyoruz, var ama sağda solda yatıyor. Ama koordineli bir şekilde çalışıyoruz diyerek, baştan sağma yapıyorlar. Günlerdir buradayım sağımda 50 metre solumda 100 metre iki binayı açtılar. Yalvar yakar gelin diyorum, gelmiyorlar. Sadece kepçe verseler. Biz ellerimizle ayıklıyoruz oraları. Sadece beton bloku kaldırın diyorlar. Hiç kimse hiçbir şey yapamıyor. Dedikleri tek şey 'bekleyin geliyoruz' oluyor. Yeri gelince konuşuyorlar" dedi.
 
 
İktidara yakın medyanın da Semsur'u göstermediğini belirten Selçuk, Semsur'da olanların duyurulamadığına dikkat çekerek, "Vali denilen o yetkili Adıyaman'daki yıkımın çok az olduğunu söylüyor. Haliyle Türkiye çok fazla bilmiyor. Resmi kanallardan değil de sosyal medyadan Adıyaman'ın halini herkes öğrendi. Ne durumda olduğunu görüyorlar" diye konuştu.
 
'EKİPLER VALİLİK ÖNÜNDE YIĞILDI'
 
Aynı noktada bekleyen Mikail Özkan ise, şehri boydan boya gezdiklerini ve ekiplerin sadece Valiliğin önünde yığıldığını gördüklerini söyledi. Yollarda iş makineleri olduğunu, ancak kimsenin ne yapacağını bilmediğini kaydeden Özkan, "Yaşama umutları olan insanlar var ama kimse gelmiyor. Sadece ezberlenmiş cümleler söylediler. 5 tanesi valiliğin önünde durmuş, insanları görüştürmemek için direniyorlar. Gelin şurada çalışma yapın diyoruz. Söyledikleri şey, 'tek tek ekipler çalışıyor' oldu. Yürüdük, şehrin başından sonuna kimse yok. Ama ekiplerin çalıştığını söylüyorlar. Kızılay geldi. Çok yanlış yerde duruyorlar. Söylediğimiz yerlere de gelmiyorlar" ifadelerini kullandı.
 
MA / Ömer Akın - Ahmet Kanbal