İzmir’de gençlik buluşması: Demokrasinin zaferini gençlik belirleyecek

img
İZMİR - Bağımlılığa karşı İzmir’de bir araya gelen gençler, “Demokrasinin zaferini gençliğin mücadelesi belirleyecek, yeni bir dünyayı gençlik kuracak” mesajı verdi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, “Bağlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” kampanyası kapsamında İzmir’in Konak ilçesinde buluşma gerçekleştirdi. Partinin Konak ilçesinde gerçekleştirilen buluşmada, “Direnişin kalelerini beyinleri uyuşturulan gençlerin yuvası haline getirmeyeceksiniz” yazılı pankart asıldı. Buluşmada bağımlılık, eğitim sistemi, işsizlik, öğrencilerin çalışmaya yönlendirilmesi, terörizm, gençlerin siyasete bakış açısı, protesto hakkı, sistem ve devlet politikalarına dair tartışmalar yürütüldü. 
 
GENÇLİK YOZLAŞTIRILIYOR
 
HDP İzmir Gençlik Meclisi Üyesi Serhat İrlan, gençler üzerinde kirli bir savaş yürütüldüğünü söyledi. İrlan, “Demokrasinin zaferini gençliğin mücadelesi belirler. Gençliğin üzerine düşen nedir? Bunu sorgulamamız gerekiyor. Bizi kendi örf ve adetlerimizden, kimliğimizden uzaklaştıran sistemle nasıl mücadele edeceğiz? Bunu biraz sorgulamamız gerekiyor. Kürdistan’da gençler ajanlaştırma, fuhuş ve uyuşturucuya teşvik ediliyor. Burada sistem kendini var etmeye çalışıyor. İzmir'de Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallelerde de durum aynı” diye belirtti. 
 
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ: ÖRGÜTLÜLÜK 
 
Madde bağımlılığının yayınlaştırıldığına dikkat çeken İrlan, şöyle devam etti: "Devlet en demokratik eylem ve etkinliklere bile müdahale ederken, gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına neden müdahale etmiyor? Gençliğin bilinçlenmesini, irade sahibi olmasını istemiyorlar. Gençlik bazı şeylerin farkına vardığı zaman, devlet sistemi çökecektir. Gençler yeni bir dünyayı kuracak. Gençlik ancak mücadeleyle devletin yürüttüğü bu kirli savaşa cevap verebilir”
 
Buluşma, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçısı Ferhat Çelik'in şarkılarıyla son buldu.