Mersin Öğrenci Sendikası’ndan ‘Uluslararası Öğrenci Günü’ne ilişkin açıklama

img

MERSİN- Türkiye’deki eğitim sisteminin ezberci sınav üzerine kurulu olduğunu belirten Mersin Öğrenci Sendikası, ülkenin öğrenci cehennemine dönüşmemesi için mücadele edeceklerini belirtti.

Mersin Öğrenci Sendikası Mersin Temsilciliği, 17 Kasım Uluslararası Öğrenci Günü’ne ilişkin Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Sen, ben değil; biz başarabiliriz” pankartı açıldı.

Açıklamayı okuyan Temsilcilik üyesi Tolga Tiryaki, Türkiye’deki eğitim sisteminin ezberci sınav sistemi üzerine kurulu olduğuna dikkati çekerek, milyonlarca öğrencinin gelecek sarmalından kurtulamadığını söyledi. Türkiye’deki genç işsizliğin tarihin rekor seviyelerine ulaştığına vurgu yapan Tiryaki, “Bugün Türkiye’de her öğrenci, potansiyel bir işsiz adayı haline gelmiştir. Avukat olma hayaliyle okul bitirenlerin bin 500 lira maaşla hukuk bürolarında çalıştığı, geleceğin sanatçılarının geçinemeyeceğini düşündüğü için okulu bıraktığı, lise öğrencilerinin sınav stresinden yaşamına son verdiği bir eğitim sistemi vardır Türkiye’nin” diye konuştu.

‘BİZ DEĞİŞTİREBİLİRİZ’

Türkiye’de öğrencilerin sorunlarını birlikte mücadele edilerek çözülebileceğini belirten Tiryaki, “Türkiye’nin öğrenciler için bir cehenneme dönüşmesine, yoksulluğun ve geleceksizliğin kara bulut gibi üzerimize çökmesine engel olmak için mücadeleyi yükselteceğiz. Bugünü dünden, yarını bugünden farklı kılmak için, fark yaratmak için yürüyeceğiz. Hiçbir sıra arkadaşımızı geride bırakmadan, yalnız bırakmadan yürüyeceğiz. Biliyoruz, biz değiştirebiliriz, biz değiştireceğiz!” dedi.