2 kez aynı iddiayla tutuklanan HDP’li Özgün tahliye oldu

img
İSTANBUL - Aleyhine verilen ifadeler dolayısıyla 4 kez gözaltına alınan ve 2 kez aynı iddialarla tutuklanan HDP’li Nurullah Özgün, tahliye oldu.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nurullah Özgün’ün yargılandığı davanın duruşması görüldü. Çağlayan’da bulanan İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Özgün, Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile bulunduğu Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nden katıldı. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılanan Özgün’ün avukatı Müslüm Kocaoğlu da duruşmada hazır bulundu.
 
‘SÖZDE’ TANIK AMA TANIMYOR
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Özgün savunmasını Kürtçe verdi. Bir önceki duruşmada kendisinin aleyhinde ifade veren ve tutuklanmasına neden olan Mazlum Şimşek adlı kişinin kendisini tanımadığını söylediğini paylaşan Özgün, buna rağmen tutuklu yargılandığını söyledi. 
 
TANIKLAR SAVCIYI YALANLADI
 
Dosyada, hakkında iki kişinin daha ifade verdiği ancak iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Özgün, gözaltına alındığı sırada savcı ile kendisi arasında geçen diyalogu paylaştı. Özgün, “Savcı, ifade verenlerin yalan söylemediğini ifade etmişti. Ancak bu gün gelinen aşamaya baktığımızda hakkımda ifade veren sözde tanıklar beni tanımadığını söylüyor”  dedi.
 
Dosyada YPG üyesi olduğunun iddia edildiğini paylaşan Özgün, iddiayı doğrulayacak bir delilin olmadığına vurgu yaptı. Ayrıca “örgüt” adına Diyarbakır-İzmir arasında kuryelik yaptığının iddia edildiğini aktaran Özgün, “Hakkımda daha önce verilen bir adli kontrol uygulaması nedeniyle İzmir’e imza vermeye gidiyordum. Ancak dosyaya çok farklı bir şekilde konulmuş. İmza şartını yerine getirmek için İzmir’e gittim” diye konuştu.
 
4 GÖZALTI, 2 TUTUKLAMA 
 
Özgün’ün avukatı Kocaoğlu, müvekkilinin aynı beyanlarla 4 kere gözaltına alındığı 2 kere tutuklandığını anımsattı. Daha önce aynı beyanlar nedeniyle tutuklandığı ve 6 ay sonra Ağrı’da bulanan Patnos L Tipi Cezaevi’nden tahliye olduğunu dile getiren Kocaoğlu, 1 ay sonra aynı beyanlarla bu sefer Antalya’da gözaltına alınıp tutuklandığını belirtti. Müvekkilinin 9 aydır mükerrer iddialardan tutuklu bulunduğunu aktaran Kocaoğlu, “İddialara dönük tek bir somut delil bulunmamaktadır. 3 ay boyunca yapılan istihbarat bilgi toplama ve telefon dinlenmesine rağmen iddiaları doğrulayacak bir delil söz konusu değildir. Müvekkilim öğrencidir, mağdur edilmiştir. Tahliyesini istiyorum” diye ifadelerde bulundu.
 
TAHLİYE OLDU
 
Müdafi avukatların savunmaları ardından iddia makamına söz verildi. İddia makamı Özgün’ün tutukluk halinin devamını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, adli kontrol şartıyla Özgün hakkında tahliye kararı verdi.