Gençler Dersim'de bir araya geldi: Örgütlü mücadeleyi büyüteceğiz

img
DERSİM - HDP Gençlik Meclisi’nin Dersim’de düzenlediği etkinlikte, gençlere ve genç kadınlara yönelik sömürü, baskı ve kimliksizleştirme politikalarına karşı örgütlü mücadelenin büyütüleceği mesajı verildi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, “Gençlik geleceği konuşuyor” şiarıyla Dersim’de gençlerle bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı yardımcıları Tayip Temel ve Alican Önlü ile Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın katıldığı bir restorantta gerçekleştirilen etkinlikte, “Dîroka mirovatîyê bi jinan dest pê dike” yazılı pankart asıldı. 
 
ÖZGÜR KADIN BİLİNCİ
 
Dersim Munzur Üniversitesi gençliği adına konuşan Seher Akın, gençlere ve genç kadınlara yönelik sömürü, baskı ve kimliksizleştirme politikalarına karşı örgütlü mücadelelerini büyüteceklerini söyledi. İrade tanımayan faşist uygulamalara, ekonomik kriz faturasının öğrencilere yansıtılmasına, KHK’lerle boşaltılan akademilere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Akan, “Kadınlara yönelik yürütülen kirli politikalara karşı özgür kadın bilincini savunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
DİRENEN KÜRT GENÇLERİ
 
Gençlik kimliği üzerinde ümitsizlik politikasının üretilmeye çalışıldığını kaydeden HDP Milletvekili Dersim Dağ, gençliğin iradesizleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Okullarda ve yurtlarda güvenlikçilerin asker olarak çalıştırıldığını belirten Dağ, “Sistemin itaat ettirme politikalarına rağmen Sakine Cansız’ın yaratığı direniş ruhu, bugün halen varlığını Dersim’de sürdürüyor. Her ne kadar özel savaş politikaları ile Kürt gençleri başta olmak üzere gençler gerçekliğinden uzak bir gençlik yaratılmak istense de bu politikalara karşı onlarca direnen Kürt genci var” şeklinde konuştu.
 
TEMEL: ÖRGÜTLENİYORUZ
 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Kürt halkının özgürlüğü ve kurtuluşu Türkiye’deki halklar içerisinde kendisine has olan örgütlülüğüdür. Örgütleniyoruz, bu yüzden mutluyuz” diye belirtti. Dersim ve bölge coğrafyasında bütün dağ ve vadilerin büyük trajedilere tanıklık ettiğinin altını çizen Temel, “Seyit Rıza’nın bu dağlarda, vadilerde, katliamlara karşı büyük bir direniş olmasına sebep oldu. Sadece Seyit Rıza değil, nice pirler ve öncüler mücadelede büyük bedeller verdiler. Bizler biliyoruz ki bu topraklarda işbirlikçi maya tutmaz. Bu topraklarda maya tutan tek şey örgütlülüktür” ifadelerine yer verdi.
 
'PLANI BOZACAK GÜCE SAHİBİZ'
 
Dersim’de kapsamlı bir planın hayata geçirildiğinin söyleyen Temel, "Bu öylesine söylenilmiş bir söz değildir. Dersim Kürdistan’daki son kaledir. Eğer bugün burada bu kadar genç bir araya gelmişse, bu planı bozacak güce sahip olduğumuzu da bilmemiz gerekir” dedi.
 
Etkinlik, sanatçı Kadir Çat ve Ayfer Düzdaş’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.