HDP Gençlik Meclisi'nden bağımlılığa karşı halk buluşması

img
İSTANBUL - HDP Gençlik Meclisi, uyuşturucu ve fuhuşa karşı halk buluşması gerçekleştirdi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım” kampanyası kapsamında İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan bir alışveriş merkezinde halk buluşması gerçekleştirdi. Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan programda, gençler üzerindeki özel savaş politikalarına ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 
 
'GENÇLİK DOĞANIN BAHARIDIR'
 
Özel savaşa karşı verilen mücadeleye değinen HDP'li gençlerden Livan Orman, iktidarların varlıklarını sürdürebilmek için ilk olarak gençleri hedeflediğini ifade etti. Orman, “Çünkü gençlik doğanın bahar ayıdır. Doğa bahar ayında nasıl kendini yeniliyorsa, gençlikte böyle bir şeydir. Çünkü insanın gençlik döneminde sorgulama, yenileme, harekete geçmeye sürekli açıktır. Bunun için hiçbir egemen bunu kabul etmez” ifadelerini kullandı.  
 
Devletin özelde Kürt gençlerini, genelde tüm gençliği uyuşturucu ve fuhuşla toplumdan koparmaya çalıştığın söyleyen Orman, “Ama gençler, Derwêşê Evdî efsanesindeki 12 genç gibi her zaman zulme ve sömürüye karşı çıkabilmiştir. Bedel ödemeden hiç bir şey gelmez. Biz de bunun bedelini her gün ödüyoruz. Değişime olan inancımızla burada bulaşabiliyoruz. Belki bağımlılık Kürt gençleri üzerinde gerçekleşiyor ama bundan büyük oranda batıdaki gençler etkileniyor” diye kaydetti. 
 
ÖZGÜR GENÇLİK
 
Bir genci bağlılıktan kurtarmanın toplumu özgürleştirmeyle eş değer olduğunu vurgulayan Orman, şunları söyledi: "Bağımlılığı kıracağız, yarın özgün komünlerimizi oluşturacağız. Yeni yaşamı inşa edeceğiz. Bunun öncüsü de gençliktir. Ne kadar gence ulaştırabilirsek o kadar gençleri özgürlükle tanıştırırız. Biz kararlıyız, inatçıyız. Devletin bu düşürücü politikalarını boşa düşüreceğiz. Gençlerimizi özgürleştireceğiz, özgür eş yaşamı kuracağız."
 
Daha sonra konuşan yurttaşlar, gençlerin bu kampanyasını desteklediklerini ifade etti. 
 
Buluşma, halaylarla son buldu.