Gazeteci Zagros: Türkiye, KDP ve DAİŞ arasında bağlantı var

img

HABER MERKEZİ - KDP’nin Federe Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırıları artan DAİŞ’in hareketliliğine sessiz kaldığını söyleyen gazeteci Bêrîtan Zagros, “Türkiye, KDP ve DAİŞ arasında bağlantı” olduğuna işaret etti. 

Türkiye’nin kimyasal silahlarla saldırılarının sürdüğü Federe Kürdistan Bölgesi’nde, DAİŞ’in de saldırıları arttı. Yerel kaynakların Kuzey ve Doğu Suriye’den püskürtülmesinin ardından Federe Kürdistan Bölgesi’nin Germiyan bölgesi ve Karaçox Dağı’na yerleştirildiğini belirttiği DAİŞ’liler, son bir haftada Musul'un Mahmur bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda, en az 20 peşmerge yaşamını yitirdi. DAİŞ’in 3 Aralık’ta Karaçok bölgesinin Nazîkend köyüne yönelik son saldırısında, 7’si peşmerge 10 kişi yaşamını yitirdi. Peşmerge komutanları, verdikleri kayıpların yetkililerin sorumsuzluğu nedeniyle yaşandığını söyledi. 
 
Türkiye’nin sınır ötesi saldırılarına dahil olan KDP’nin, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin DAİŞ’le mücadele kapsamında verdiği silahları, Zerewanî, Gulan ve Roj peşmergeleri tarafından Zînî Wertê ve Metîna bölgelerinde kullanıldığı ortaya çıktı. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Bêritan Zagros, DAİŞ’in artan saldırıları ve KDP’nin tutumuna dair soruları yanıtladı. 
 
DAİŞ’in bölgedeki saldırıları artıyor. DAİŞ buradaki varlığını nasıl sağlıyor? 
 
Amerika’nın Irak'a müdahalesinden beri Irak karışık ve gergin. O günden beri sürekli dış güçlerin siyasi ve askeri müdahalelisine maruz kalıyor. Bu karışıklık, DAİŞ'in 2014 yılındaki saldırıları ve 16 Ekim'de ki yanlış siyasi kararlarla yapılan referandumla zirveye ulaştı. Kürtlerin 2003 sonrası kazanımlarının yüzde 50'si, KDP'nin kumarı nedeniyle halkın elinden alındı. 2014'te birçok bölge peşmerge ve gerilla güçlerinin eline geçti. Fakat KDP bu kazanımların tamamını ortadan kaldırdı, bölge halkını tamamıyla savunmasız bıraktı. Özellikle tartışma konusu olan ve henüz statüsü belli olmayan, Irak kanunlarına göre korunması gereken bölgelerde silahlı DAİŞ çetelerinin yoğun bir hareketliliği var. Zaman zaman Suriye'de sıkışan DAİŞ çetelerinin, Irak'ın tartışmalı bölgelerine yöneldiklerini ve yıllardır kendilerini örgütledikleri gelen bilgiler arasında. 
 
Hangi bölgelerde bulunuyorlar, nasıl bu kadar rahat hareket edebiliyorlar? 
 
 
 Karaçox’a ve bölgeye giden bütün yollar KDP'nin gözetimi altındadır. Ama ne yazık ki o bölgede 250 çete barınıyor. KDP ve DAİŞ çetelerinin arasında sadece 200-400 metre mesafe bulunuyor. 
 
Kesin bilinen bir sayıları yok fakat Mahmur'da bir peşmerge komutanlarının beyanlarına göre; Karaçox Dağı’nda en az 250 DAİŞ çetesi var. Bunlar gizli hücre şeklinde bölgeye dağılmış durumdalar. Uluslararası koalisyonun keşif ve savaş uçakları ile helikopterleri günlük uçtukları halde, DAİŞ'in hareketliliği her gün giderek artıyor. Birkaç yıl önce Germiyan'ın sivil halkı Hamrin Dağı yakınlarında menşei bilinmeyen bazı uçakların, çetelerin bulunduğu bölgelere yukarıdan paket attıklarını söylemişlerdi. Bu da devletlerin bu silahlı çete gruplarını besliyor endişesini güçlendirdi. Koalisyonun elindeki gelişkin uçaklara rağmen DAİŞ çetelerinin bölgede çoğalması ve bu kadar hareketliliği bir paradokstur ve koalisyon hakkındaki şüpheleri artırıyor. Çünkü DAİŞ'in örgütlendiği bölge çöldür ve saklanma koşulları çok zor. Zemine tutunabilmesi için çok büyük olanaklara ihtiyaç var. Mahmur bölgesinde Irak, Haşdî Şabî ve KDP'nin silahlı güçleri var. Karaçox’a ve bölgeye giden bütün yollar KDP'nin gözetimi altındadır. Ama ne yazık ki o bölgede 250 çete barınıyor. KDP ve DAİŞ çetelerinin arasında sadece 200-400 metre mesafe bulunuyor. 
 
 Bir yandan Türkiye’nin sınır ötesine yönelik saldırılarına dahil olan KDP’nin, bu kez DAİŞ’e sessiz kaldığını mı söylüyorsunuz? 
 
Mahmur bölgesindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) bağlı gönüllü peşmerge komutanı, ‘eğer DAİŞ ile KDP güçleri arasında bir koordinasyon yoksa çetelerin bu kadar rahat dolaşması mümkün değil’ yorumunda bulundu. Bölge halkına göre, çeteler KDP güçlerinin gözleri önünde çok rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve KDP güçleri buna ses çıkarmıyor. Hatta bazı YNK yöneticileri KDP'nin DAİŞ'e şemsiye görevi yaptığını söylüyor. Hewlêr'den bir gazeteci, Karaçox'daki KDP güçlerinin ‘DAİŞ çetelerinin gözlerimizin önünde gidip geldikleri ve rahatça hareket ettikleri halde onları vurma emri bize verilmiş değildir’ dediğini ortaya çıkardı. Bu Mahmur'da çetelere karşı bir görmezden gelindiğini ve onları teşvik eden bir güç olduğunu gösteriyor. Hatta Türkiye, KDP ve DAİŞ arasında bir bağlantı olduğu şüphesini de uyandırıyor. Temelinde KDP'nin Mahmur halkına karşı olan düşmanlığı üzerinden yapılıyor. Çünkü saldırının olduğu köyler Kürt köyleridir ve orada Arap yok. Böyle bir durumda DAİŞ çetelerinin Kürt bölgelerindeki hareketliliğinin fark edilmemesi mümkün değil.
 
DAİŞ, çıplak arazilerde konumlanmış durumda. Referandumdan sonra Irak ve bölge hükümeti arasındaki bağlantı daha karmaşık hale geldi. Irak hükümeti ve KDP arasındaki güvenlik boşlukları doldurulmamış ve sivil insanlar bu iktidar savaşının kurbanı oluyor. Fakat söz konusu bölgelerde Irak güçleri, Haşdî Şabî, Türkmen ve peşmerge güçleri bulunmaktadır. Dolayısıyla Uluslararası Koalisyon Güçleri de bölgeyi havadan kontrol ediyor. Yani saldırıların çoğu KDP peşmergeleri ve Peşmerge Bakanlığı kontrolündeki bölgelerde meydana geliyor.
 
Bölgedeki aktivistler Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin DAİŞ’e karşı mücadele kapsamında verdiği silahların KDP tarafından Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunda kullandığını söyledi. Bu duruma dair başkaca bilgiler var mı?
 
 
 DAİŞ'e karşı kullanılması gereken silahlar, Kürtlere karşı kullanılıyor. Şimdiye kadar birçok güvenilir kaynak bu bilgiyi doğruladı. 
 
Mîhwera Giver ve Mahmur Peşmerge Sorumlusu Sîrwan Barzanî, peşmergeye ayrılan bütçenin az olduğu, peşmergenin elindeki dürbün ve silahların iyi olmadığı açıklamasında bulunmuştu. Güvenlik güçlerinin bir kaynağına göre, şimdiye kadar KDP peşmergeleri HPG’lilerin bulunduğu bölgeler girmek için milyonlarca dolar harcamış, silah ve askeri araçlar gerillanın bulunduğu bölgelere yerleştirilmiş. Dolayısıyla Gûlan, Zêrewanî ve Roj peşmergeleri gibi özel güçlere maaş ve milyonlarca masraf yapılmıştır. DAİŞ'le mücadele için koalisyon tarafından verilen silah ve paralar, Federe Kürdistan Bölgesel hükümeti tarafından ya diğer bölgelere ya da gerilla hakimiyeti altındaki kontra güçlere gönderiliyor. DAİŞ'e karşı kullanılması gereken silahlar, Kürtlere karşı kullanılıyor. Yolsuzluk sonucu KDP yönetimi ve hükümete verilen bu modern silahlar, kara pazarlarda satılıyor, gelirini de aralarında paylaşıyorlar. Şimdiye kadar birçok güvenilir kaynak bu bilgiyi doğruladı. 
 
Bölgede kaç yerleşim yeri DAİŞ tehdidi altında? Halk savunmasını nasıl sağlıyor? 
 
Şimdiye kadar Germiyan ve Xaneqîn bölgesinde en az 100 köy DAİŞ tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Bunlar arasında en çok Kakeyî köyleri bulunuyor. Kakayiler bu bölgelerde çok büyük bir tehdit altında yaşıyorlar ve şimdiye kadar güvenliklerini şahsi silahlarla sağlıyorlar. Birçok Kürt ve Arap köylerinde halk, Irak ve bölge hükümetlerine güvenmeyip, kendileri silahlanıp köylerini koruyor. DAİŞ'in tehdidi ve Irak hükümeti ile KDP'nin vurdumduymazlığı nedeniyle halk 2014'ten ders alarak, kendi tedbirlerini alıyor. KDP'nin bölgede, ‘peşmerge yok onun için saldırılar oluyor’ söylemi doğru değil. Çünkü saldırıların olduğu bölgelerde peşmerge güçleri bulunuyor. Ancak hiçbir hazırlıkları ve donanımlı silahları yok. Bu yüzden bölgedeki birçok Arap aşireti silahlandı ve DAİŞ'e karşı seferberlik çağrısı yaptı.
 
DAİŞ saldırılarının hedefi olan ve 12 bin mültecinin yaşadığı Mahmur Mülteci Kampı’nda son durum nedir? 
 
KDP, Türk devletinin emri üzerine gerillaların buralardaki varlığını sürekli gündeme getirdi ve gerillanın çıkartıp bölgeyi savunmasız bırakmak istedi. Bundan sonra zaman zaman Mahmur'a DAİŞ saldırıları oldu. Fakat Mahmur halkı örgütlü olduğu için kendi güvenliğini sağlıyor ve şimdiye kadar DAİŞ bir sonuç almış değil. DAİŞ çeteleri aynı zamanda bu bölgelerde KDP güçlerinin gözleri önünde ve koalisyon uçaklarının gözlemi altında Mahmur kampına saldırıyor. Kamp halkı da bölge köylüleri gibi buradaki güvenlik güçlerine güvenmiyor ve kendi güvenliklerini sağlıyor. Aslında güvenlik boşluğu olduğu için bu bölgelerde saldırı gerçekleşmiyor. Bölgede her bir kaç adımda KDP'nin gözetleme noktaları var ve bu gözetleme noktalarıyla en çok Mahmur halkı kontrol ediliyor. Zaten KDP, kamptan tek bir kişinin o noktalardan Kerkük ve Hewlêr'e geçmesine izin vermiyor. Ama KDP'nin Karaçox'daki aynı noktalarından, DAİŞ çeteleri Mahmur nahiyesinin pazarına kadar inip, ihtiyaçlarını giderebiliyor. O bölgelerden aldığı araç ve gereçlerle metrelerce uzunlukta tüneller açıyor. Peşmergeler de Türkiye ve KDP'nin bu kirli siyasetine kurban oluyor.
 
DAİŞ’in saldırılarına karşı bölgede ki güvenlik ve asayiş boşluğu nasıl doldurulabilir? Mevcut güçlerle bu saldırılara karşı durulabilir mi? nasıl önlemler alınmalıdır?
 
 
KDP, koalisyondan gelen bütün araç gereçleri ve gelirlerini Türkiye'nin gerillaya karşı verdiği savaşta harcıyor. Ancak KDP yaşanan son saldırıları fırsata çevirip koalisyondan daha çok silah almaya çalışıyor.
 
Koalisyon güçleri daha önce yaptığı bir açıklamada, ‘Peşmerge güçleri tek komutanlık altında toplanmalı ve partilerden kopmalı’ demişti. Aksi takdirde desteklerini çekeceklerini söylemişlerdi. Maalesef şimdiye kadar Başûr güçleri ve özellikle de KDP buna yanaşmadı. Her ne kadar Peşmerge Bakanlığı’na ait ortak bir güç olsa da kontrolleri hala partilerdedir. Peşmerge Bakanı YNK'li olmasına rağmen KDP'nin izni olmadan hiçbir şey yapamıyor ve kendi başına bir açıklama yapacak durumda bile değil. Diğer yandan KDP'nin Gulan ve Zerewanî güçleriyle binlerce Roj çetesini, paramiliter güç olarak kullanılıyor. Söz konusu bu güçlerin hiçbir bakanlıkla bağlantıları ve ilişkileri de yok. KDP gerilla bölgelerine olan sevkiyatı durdurmalı, şimdiye kadar gerilla hakimiyeti altındaki Metîna, Heftanîn ve Zînî Wertê bölgelerine yapılan güç ve silahları geri çekmelidir. Bu bölgelere yapılan askeri yığınak ve harcamalar DAİŞ'le mücadelede kullanmalıdır. Bir diğer nokta ise bölge halkı özsavunma anlayışıyla güvenliklerini kimseye teslim etmemelidir. Bunun için halkın her alanda örgütlenmesi şarttır. Bu konuda gerillanın halka öğrettiği özsavunma ve cesaret tecrübesi var. KDP, koalisyondan gelen bütün araç gereçleri ve gelirlerini Türkiye'nin gerillaya karşı verdiği savaşta harcıyor. Ancak KDP yaşanan son saldırıları fırsata çevirip koalisyondan daha çok silah almaya çalışıyor. Ancak Güney halkı ve kamuoyu bu yalanlara inanmıyor.
 
MA / Ömer Akın

Diğer başlıklar

09:05 Yıldız’ın avukatı: Tutsağa para göndermek yasada suç değil
09:04 Doktor Gül: Bağımsız heyetler İmralı'ya gitmeli
09:00 1 oy neden önemli?
09:00 29 MART 2024 GÜNDEMİ
28/03/2024
23:50 DEM Parti Amed'de gazetecilerle buluştu: Gayrimeşru olanlar gidecek
23:27 Sêwereg'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
23:13 Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
22:40 Öğrenciler ‘deprem riski’ nedeniyle yurttan çıkarılmak istendi
20:53 Akdeniz’de kasıtlı çıkarıldığı belirtilen yangınlarda artış
20:47 HDP'nin eski MYK üyelerinin ‘Ermeni Soykırımı’ açıklamasından yargılandığı davada karar çıktı
20:20 Şenyaşar ailesinin eylemine DEM Partili kadınlar ve avukatlardan ziyaret
19:46 YSK’den ‘iftar’ kararı: Sayım aralıksız yapılacak
19:34 Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
19:27 Nijerya'da 3 ayda 202 kişi menenjitten hayatını kaybetti
18:02 Bakırköy Cezaevi’nde tutsaklar görüş sonrası darp edildi
17:50 Genç: Erdoğan Kürt sorununda çözüme yönelmez
17:23 DEM Parti’den bir ilk: Engelliler için yeni bir yaşam mümkün standı
17:16 DBB’ye ait malzemeler askeriye ve emniyet tarafından taşınıyor
16:59 Yargıtay, Ata ve Mızrak davasında polislerin beraatını onadı
16:49 DEM Parti seçim çalışmalarına hız verdi
16:46 MB rezervleri bir haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı
16:39 DEM Parti: AKP’liler Belçika’daki ırkçı saldırının sözcülüğünü yapıyor
16:30 Hatimoğulları: Savaş için kapı kapı dolaşacağınıza barış için İmralı kapısını açın
16:21 Adalet Nöbeti’nden ‘İmralı kapısını açın’ çağrısı
16:07 Zana Bedlîslilere seslendi: Sandıklarınıza sahip çıkın
16:07 DEM Parti: Antalya'da adaylarımızı geri çekmiyoruz, oylar DEM'e
16:01 Temelli Colemêrg'de: Bu faşist iktidarı yıkacak olan sizin iradenizdir
16:00 Hatice Yıldız’ın tutukluluğu Bakırköy cezaevi önünde protesto edildi
15:47 Roboskî’yle yüzleşme olmadan demokrasi mümkün değil
15:34 Meleyî aşireti DEM Parti’ye desteğini açıkladı
15:17 Bakırhan: Halk onuruna ve iradesine sahip çıkacak
15:15 Pontoslu yazar Haralambidis yaşamını yitirdi
15:05 Êlih kayyımı AKP adayı için 53 milyona koli hazırlattı
15:01 Amed’de okul temizliği yaptırılan 15 öğrenci zehirlendi
14:55 Tutsaklardan siyasi partilere mektup: Açlık grevleri konusunda rol üstlenin
14:37 Mart ayı katliamlarıyla yüzleşme çağrısı
14:18 Okullar 1 Nisan'da tatil
14:16 Bayındır Bazîd’den seslendi: 1 Nisan’da başarımızı birlikte kutlayalım
14:01 Yargıtay Başkanı onuncu turda da seçilemedi
13:08 Açlık Grevi İzleme Koordinasyonu: Tutsakların talepleri karşılanmalı
12:55 DEM Parti’den 3 merkezde miting
12:48 Mûş'ta vali, kaymakam ve komutandan seçim çalışması
12:22 Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı
12:21 Kütahya ve İstanbul’da erkek şiddeti
11:57 AKP'li belediyenin taş ocağına 'ÇED gerekli değil' kararı
11:42 ÖHD’den iki bakanlığa başvuru: Sağlık hakkı ihlaline sebep olan uygulamalar son bulsun
11:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni görüşme başvurusu
11:06 Zafer işareti gerekçesiyle seçim görevi iptal edildi
10:42 Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu
10:41 Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde etti
10:29 Cisim patlaması raporu: Dayan ailesi mağdur edildi
10:23 Ertak: Şirnex'te 2004 ruhuyla sandık başına gidelim
09:37 DEM Parti'ye destek yürüyüşü
09:13 Gazeteci Ahmet’in akıbetine dair 156 gündür açıklama yok
09:12 Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde
09:11 DEM Parti Cihanbeyli için seferber
09:09 Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz
09:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT güven veren bir kurum olmaktan çıktı
09:07 Wêranşar DEM'den yana
09:06 Ebexliler 2019’un hesabını soracak!
09:04 'Taşıma' hilesine karşı binlerce hareketli seçmen başvurusu
09:02 Tutsak yakınlarından hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı
09:01 Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım
09:01 28 MART 2024 GÜNDEMİ
08:51 Ahlat T Tipi’nde provakatif saldırı
08:42 Beyaz Saray’dan İsrail’i görüşmeye ikna çabaları
27/03/2024
23:59 Riha’da kitlesel halk buluşmaları: Halka hizmet DEM Parti ile gelecek
23:56 Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz
23:22 Riha’da gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı
21:41 Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü
21:34 Agirî ve Wan'da gençlik şöleninde tecrit vurgusu
21:08 Serüven Kültür Dünya Tiyatro Günü’nde sokakta
20:53 Memurlar AKP çalışmalarına götürülüyor
20:36 Mêrdîn adayları sahada: Sesimiz sandıklardan güçlü çıkmalı
20:30 Tiyatro oyuncularından DEM Parti’ye destek
20:22 Haber Sen: TRT anayasal suç işliyor
20:05 Zana: İmralı kapıları açılsın
19:47 Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek isteyen EMEP’lilere engel
19:43 İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim
19:38 Colemêrg’teki final mitingine kitlesel yürüyüşle çağrı yapıldı
19:15 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
19:09 KHK eylemi 287’nci haftasında
18:54 Sêrt’te silahlı kavga: 4’ü ağır 8 yaralı
18:28 Bodrum’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti
18:04 Erdoğan Êlih’de Ankara ve İstanbul için oy istedi
17:57 İHD Ankara Şube Ekoloji Komisyonu Yıllık Ekoloji Raporu’nu açıkladı
17:02 Türkdoğan TİHV ve İHD’yi ziyaret etti
16:51 DEM Partili adaylar: Adana için yeni bir tarih yazma vakti geldi
16:49 DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız
16:47 Zana'dan Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Annelerin mücadelesi olmasa dilimiz yok olurdu
16:38 Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
16:22 Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım
15:50 Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Çık sen kendini ıspatla
15:47 Emekliler: Sandıkta hesap soracağız
15:40 ÖHD, Marmara Bölgesindeki cezaeevlerine dair raporunu paylaştı
15:37 Hareketli seçmenler Muğla'dan yola çıktı
15:15 Mahkeme kararı verdi: Devletin öğrencilere yemek sağlama yükümlülüğü yoktur
15:12 Trabzon’da göçük: 3 işçi yaşamını yitirdi
15:10 Uçar: Bu seçim Şêx Seîd'e hakaret edenler ile Şêx Seîd'in torunları arasında
14:49 Belediyeden 'Yardıma muhtaç' kuyumcuya 70 bin TL yardım!
14:43 Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı
14:30 Bayındır Qereyazî’de: Bu seçim, Kürtlerin dili, kimliği için referandumdur
14:20 DEM Parti'den Elkê'de sandık güvenliği eğitimi
14:18 Türkiyeli yetkili: Rusya saldırganlarını tutuklama talebi yoktu
13:49 Hrant Dink davası sanığı: İstihbaratı cinayetten bir gün sonra almış gibi rapor düzenledik!
13:44 Çewlig'de miting
13:40 Akkuyu'da maaşlarını alamayan işçiler iş bıraktı
13:28 Öğrenciler Erdoğan’ın mitingine taşındı
13:16 Baro ve STÖ’lerden CPT’ye İmralı çağrısı: Çözüm için adım atın
12:54 Açlık grevinde olan 5 tutsağa hücre cezası
12:37 Licik bilirkişi raporu: Zehirli kimyasalın Fırat’a taşınma riski var
12:18 Yargıtay Başkanı 6'ncı turda da seçilemedi
12:02 YNK: Kerkük'te Türkmen Cephesi ile anlaşan KDP ulusal değerleri sattı
11:35 Bakırhan: Üçüncü yol ağacının altında birleşelim
11:13 Yaşlı nüfus 5 yılda bir buçuk milyon arttı
11:00 Sınırdaki saldırılarda 10 kolber yaralandı
10:28 Roboskîliler: AKP'ye giden her oy üstümüze bomba olarak yağacak
10:27 Şirnex ve Riha'da ev baskınları
09:52 Hezro kırsalında askeri operasyon ve abluka
09:23 HRW ve Yurttaşlık Derneği: Depremle ilgili yetkililerin soruşturulmasına izin verilmeli
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 155 gündür haber yok
09:09 Açlık grevi eylemi 122'nci gününde
09:08 'Bize ulaşan herkesi sandığa taşıyacağız'
09:07 Kayyım kadın merkezini yıllık bin 500 TL'ye kiraya verdi
09:06 AKP'liler ‘oy verme’ sözü karşılığında rüşvet dağıtıyor
09:04 Eşbaşkan adaylarından 'sandığa sahip çık' çağrısı
09:04 DAİŞ saldırıları: 2015 öncesi konumuna dönmek istiyor
09:03 Ege'den binlerce kişi kayyımları göndermeye gidiyor!
09:02 Hak savunucuları: Yıldız'ın tutuklanması insan hakkı ihlalidir
09:02 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel yönetim
09:01 Ayşe Gökkan: Merhamet dilemiyor, ataerkil yargıya baş eğmiyoruz
09:00 Dilovası’nda seçmenler değişim için sandığa gidecek
09:00 27 MART 2024 GÜNDEMİ
26/03/2024
23:59 Zana: Kürt halkı baskılara karşı boyun eğmedi, eğmeyecek
23:52 30 yıl sonra 'Bijî berxwedana zindanan' sloganıyla karşılandı
23:02 WHO: Dêrazor’daki saldırıda bir çalışanımız yaşamını yitirdi
22:50 Mêrdîn’de kayıp gencin cesedi suda bulundu
22:35 Hezex’te coşkulu halk şöleni
22:06 Mêrdîn’de çalışmalarını hızlandıran adaylardan ilçe ve köy ziyaretleri
21:18 Kerboran’da yurttaşlardan AKP’li belediyeye tepki
20:54 Agrobay işçileri: Emeğimiz ve alınterimizi istiyoruz
20:45 Uçar: Atacağımız her adım herkesin geleceğini belirleyecek
20:15 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 62’nci gününde
20:07 Akademisyen Sirman serbest bırakıldı
19:25 Xana Axpar'da husumetli aileler barıştırıldı
19:00 AKP’nin Amed adayları oy karşılığında BİM kartı dağıtıyor
18:19 Ankara’da bir öğrenci yaşamına son verdi
17:51 DEM Parti'den Silopiya’da konvoy ile mitinge çağrı
17:42 ‘DEM Riha’ya, Riha DEM Parti’ye çok yakışacak’
16:21 Zana: Belediyeler zihinlerin temizlenmesi için önemli bir yer