Almanya’da sandıklar kapandı: Hristiyan Birlik ile SDP yüzde 25'er oy aldı

  • dünya
  • 19:50 26 Eylül 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Almanya’da yapılan genel seçimde ilk sandık çıkış anketine göre, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 25'er oy aldı.
 
Almanya, 16 yıllık Angela Merkel dönemini sonlandıracak seçimler için bugün sandık başındaydı. 20. dönem Federal Meclisi'ni (Bundestag) belirlemek için yapılan genel seçimlerde, oy kullanma işlemi sona erdi. 
 
Yoğun katılımın görüldüğü seçimlerin sandık çıkış anketlerine göre, Hristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) destek oranının başa baş gittiği görüldü. İki parti de oyların yüzde 25'ini aldı. 
 
Almanya'nın 16 yıllık şansölyesi Angela Merkel'in uğurlanacağı federal seçimlerin en güçlü iki adayı Hristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Başbakan adayı Armin Laschet ve Sosyal Demokrat Parti'nin Başbakan adayı Olaf Scholz oldu.
 
Laschet, Merkel'den boşalan koltuğu Sosyal Demokratlara kaptırmamak için mücadele ediyor. Öte yandan Laschet, bugün açık oy kullanması sonucu oyunun geçerli sayılıp sayılmayacağına dair tartışmalarla gündeme geldi.
 
Seçimler sona erdi ancak Merkel'in halefinin kim olacağı hemen belli olmayacak. Bir koalisyon hükümetine ihtiyaç duyan Almanya, önümüzdeki aylarda hükümeti kurmak için uzun müzakerelere sahne olacak.