Özgürlük Gemisi Napoli’ye ulaştı: Öcalan’a özgürlüğün zamanı geldi

  • dünya
  • 14:14 12 Kasım 2021
  • |
img

HABER MERKEZİ - PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Lavrio’dan yola çıkarak Napoli’ye ulaşan Özgürlük Gemisi yolcuları, burada yaptıkları kitlesel açıklamada, “Öcalan’a özgürlük zamanı geldi” dedi. 

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin çağrısıyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 9 Kasım’da Yunanistan’ın Atina kentinde bulunan Lavrio’dan yola çıkan Özgürlük Gemisi, İtalya’nın Napoli kentinde bulunan limanda demir attı. Aydın, yazar, siyasetçi ve barış aktivistinin yer aldığı 40 eylemci, kitlesel olarak karşılandıkları limanda açıklama yaptı. 
 
KÜRTLER ÇÖZÜM GÜCÜ
 
Eylemcilerden Sylvie Jan, gemiden inmeden önce Kürtlerin çözüm gücü olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, “Kürtler sorun değil, çözüm ve yanıttır” dedi.
 
TARİHİ YOLCULUK
 
Eylemciler adına yapılan açıklamanın Kürtçesini okuyan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, 8 Kasım’da Yunanistan’ın başkenti Atina’da diplomatik görüşmelerle startını verdikleri yolcuğun son durağının, uluslararası komplonun 23. yılında PKK Lideri Öcalan’ın 12 Kasım 1998’de İtalya’ya vardığı günde olduğunu söyledi. Koç, eyleme Brezilya, Arjantin, Almanya, İsviçre, Yunanistan, Katalan, İspanya, Fransa, İtalya, Kürdistanlı akademisyen, gazeteci, milletvekili, hukukçu, yazar, felsefeci, aktivist ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan 40 kişinin katıldığını aktararak, “Önder Apo’nun felsefesini anlama ve 'Öcalan'a Özgürlük Kampanyası'nı geliştirmeye dönük yoğun tartışmalar ve kararlarla tarihi bir yolculuk gerçekleştirildi” diye konuştu. 
 
ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ SAVAŞI BİTİRİR 
 
Koç, şunları söyledi: “Eylemimizin başlangıcında kullandığımız aracımızı kötü hava koşulları ve teknik nedenlerle değiştirmek durumunda kalsak da büyük bir kararlılık ve inançla 23 yıl önce Önder Apo’nun İtalya’ya geldiği gün olan 12 Kasım’da Napoli’ye ulaştık. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; 23 yıl önce uluslararası komplo ile Önder Apo’yu esir alıp, düşüncesi ve mücadelesini tasfiye etmek isteyen uluslararası güçlerin istemine karşı Rêber Apo artık uluslararasılaştı. Burada, Önderimize onursal vatandaşlık veren Napoli ve diğer İtalyan belediyelerini, İtalyan halkını Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi ve tüm Kürt halkı adına selamlıyoruz. Napoli Belediyesi'nin bu onurlu davranışını tüm İtalyan ve diğer ülke belediyelerinin de takip etmeleri Önder Apo ve Kürt halkının özgürleşmesine büyük katkı sunacaktır. Biz Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi olarak, Önder Apo’nun özgürlük istemini bir kez daha tüm dünyaya duyuruyoruz. Öcalan’a özgürlük zamanı gelmiştir.
 
Rêber Apo’nun özgürlüğü Kürdistan’daki savaş ve katliamları sona erdireceği gibi, Türkiye’de demokrasinin, Ortadoğu’da ise halkların özgür yaşam ve birlikteliğini beraberinde getirecektir. Öcalan’ın özgürlüğünü savunmak, savaşa karşı çözümü, baskılara karşı özgürlüğü, ötekileştirmeye karşı kardeşliği, ayrıştırmaya karşı ortak yaşamı savunmaktır.
 
KİMYASAL SALDIRILARI DURDURABİLİRİZ
 
Eylemciler olarak Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmekle birlikte, Kürt halkı ve özürlük savunucusu gerillalara karşı kimyasal silah kullanan Türk ordusunu durdurmak da temel amaçlarımızdan biridir. Önemli bir talebimiz de DAİŞ’e karşı kahramanca savaşan, dünya halklarını büyük bir beladan kurtaran Kürt özgürlük hareketi PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasıdır.
 
KAMPANYAYI BÜYÜTECEĞİZ
 
'Özgürlük Kazanacak, Öcalan’a Özgürlük Gemisi' eylemimiz burada sona eriyor, 'Öcalan’a özgürlük' kampanyamızı daha büyük sahiplenme ile sürdüreceğiz. Aynı zamanda Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefesini daha büyük bir coşku ve kararlılıkla tüm dünyaya taşıracağız. Tüm Kürdistanlıları, dünya halklarını, dostları bu tarihsel anı büyütmeye, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için kararlı şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz.”
 
Özgürlük Gemisi’ni karşılayan Napoli 8. Bölge Belediyesi temsilcisi Nicola Nardelli, Napoli’nin Öcalan’a fahri vatandaşlık verdiğini hatırlatarak, “Öcalan’ın özgürlüğü barışın yoludur”  dedi. 
 
KİTLESEL YÜRÜYÜŞ
 
Konuşmaların ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın dev posteriyle kitlesel yürüyüş gerçekleştirildi. Valilik binasına doğru gerçekleşen yürüyüşte, Öcalan’a özgürlük talep edildi. 
 
Avrupa saatiyle saat 16.00’da Cisterna dell’Olio’daki Modernissimo Sineması’nda farklı aktivistlerin de katılımıyla halka açık konferansla devam edecek eylem, saat 21.00’de ise Ex Asilo Filangieri’de (vico Maffei) bir konserle sona erecek.