Napoli'de kitlesel yürüyüş: Kürt sorunu, Öcalan özgür olmadan çözülemez

  • dünya
  • 17:40 12 Kasım 2021
  • |
img

HABER MERKEZİ- PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Lavrio’dan yola çıkarak Napoli’ye ulaşan Özgürlük Gemisi yolcuları, yüzlerce kişilik kitle tarafından karşılanarak, yürüyüş gerçekleştirdi.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin çağrısıyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 9 Kasım’da Yunanistan’ın Atina kentinde bulunan Lavrio’dan yola çıkan Özgürlük Gemisi, İtalya’nın Napoli kentinde bulunan limanda demir attı. Aydın, yazar, siyasetçi ve barış aktivistinin yer aldığı 40 eylemci, Napoli limanına ulaştıktan sonra, yüzlerce kişilik kitle tarafından karşılanarak Valilik binasına doğru yürüyüşe geçti. Tarihi kent merkezinde yapılan yürüyüş boyunca Öcalan’ın durumuna dikkat çeken bildiriler okunarak konuşmalar yapıldı.

Valilik binası önünde yapılan mitingde Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi eylemcileri adına konuşan Nursel Aydoğan, “Bugün dostlarımızın arasındayız, yoldaşlarımızın arasındayız. Özgürlük insanlık tarihinin kaybolmayan tek değeridir. Bunun için çok büyük bedeller ödenmiştir. Uluslararası bir komplo ile İmralı’da tutsak edilen Öcalan da Kürt halkının özgürlüğü için bedel ödemektedir” dedi.

'İMRALI İŞKENCE SİSTEMİNİ KABULLENMEYECEĞİZ'

 “Sayın Öcalan, Kürt halkının özgürlüğü için bir halk önderi ve bir devrimci olarak dünya halklarının özgürlük ve insanlık mücadelesinde çoktan yerini almıştır bile” vurgusunda bulunan Aydoğan, devamla şöyle konuştu: “Artık 23 yıllık İmralı işkence sisteminde yaşaması bizler için kabul edilemez. Bunun ne uluslararası hukukta ne Türkiye’nin iç hukukunda ne de insancıl hukukta yeri yoktur. Ağırlaştırılmış mutlak tecrit, insani, hukuki ve vicdani değildir.(…) 12 Kasım’da, bugün İtalya’ya gelmemiz tesadüf değildir. Sayın Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Yunanistan’a, oradan Moskova’ya, oradan da İtalya’ya geldiği gündür. Gerçek ittifakımız devletler değil, halklardır. Halkların dayanışması büyüdükçe, Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne giden yol da mutlaka açılacaktır (…) Sayın Öcalan artık hapsedilemez, artık tecrit edilemez. Türkiye’de Kürt sorunu, Sayın Öcalan özgür olmadan asla çözülemez."

Akşam saatlerinde ise geniş katılımlı bir panel ve konser düzenlenecek.