Lukaşenko: AB çözüm bulmalı

  • dünya
  • 14:45 26 Kasım 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Mültecileri ziyaret eden Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, AB'nin yaşanan soruna çözüm bulmasını istedi.
 
Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan bu yana binlerce mültecinin bekleyişi sürüyor. Mülteciler, Avrupa ülkelerine gitmek için günlerdir sınır hattında zor şartlarda bekleyişini sürdürüyor. Belarus-Polanya sınırındaki mültecileri ziyaret eden Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, mültecilerin durumu hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Lukaşenko, “Kendi ülkesine dönmek isteyenlerin geri dönmeleri için yardımcı olacağız. Hiçbir sorun yok. Avrupa ülkelerine gitmek için sınırı geçmek isteyenlere de müdahale etmeyeceğiz. Burada beklemek isteyen olursa da onlara da yardımcı olacağız. Kimseyi zorla ülkesine geri göndermeyeceğiz” dedi.
 
‘AB ÇÖZÜM BULMALI’
 
Avrupa Birliği’ne (AB) çağrıda bulunan Lukaşenko, “Buradaki mülteciler için bir çözüm bulunması gerekiyor. Bir süre önce Angela Merkel (Almanya Başbakanı) ile görüşme yaptım. Mülteci sorununa çözüm bulacağına dair söz vermişti. Fakat henüz adım atılmadı ve Polonya da hiçbir şekilde buradaki mültecilerin Avrupa’ya geçmesine izin vermiyor. Mülteciler gitmek istedikleri yere gitsinler. Çünkü bu mülteciler kendi ülkelerinden kaçarak geldiler. Bir kapının açılmasını ve bu mültecilerin Avrupa’ya geçmesini istiyoruz” diye konuştu.