Dünyaca tanınmış isimlerden Öcalan’a özgürlük çağrısı

img
HABER MERKEZİ - Dünyaca tanınan şahsiyetler, “Çağın en büyük siyasi düşünürü” olarak tanımladıkları PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü kutlayarak, özgürlük çağrısı yaptı. 
 
Dünyaca tanınmış aydın, yazar ve siyasetçiler, sanal medyada yaptıkları paylaşımlarla PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü kutladı. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, paylaşılan kutlama mesajlarında, Öcalan’a özgürlük çağrısı yapıldı. 
 
KATALAN CUP: ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIĞINA KATILIYORUZ
 
Candidatura d'Unitat Popular Països Catalans’ın (Katalonya Halk Birliği-CUP) kendi resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Öcalan’ın 1999’dan bu yana İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulduğuna dikkat çekerek, Kürt halkının ve insan haklarının mücadelesinin kazanacağı belirtildi. CUP, paylaşımın devamında “#FreeÖcalan çığlığına katılıyoruz” ifadesine yer verdi. 
 
AP ÜYESİ SMERIGLIO’DAN ‘ÖZGÜRLÜK’ TALEBİ 
 
8 Mayıs 1966'da Roma'da doğan Yıllarca University of Rome Three'de ders veren ve 2019’dan beri Avrupa Parlamentosu S&D Grubu Üyesi olan Massimiliano Smeriglio, yaptığı paylaşımla Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Smeriglio, “Kürt halkının kurtuluş mücadelesinin tarihi lideri” olarak tanımladığı Öcalan için, “#FreeÖcalan” hastagıyla “Özgürlüğünü talep etmeye devam ediyoruz” mesajı paylaştı. 
 
GIULIANO GRANATO: ÖNCE ÖZGÜRLÜK 
 
İtalya’daki Halk İktidarı Ulusal Sözcüsü Giuliano Granato, tecridin sonlandırılması çağrısı yaptı. Granato, Öcalan’ın sağlıklı olmasını dilemenin yeterli olmadığını belirterek, “Zorlandığı korkunç hapishane tecridinin sona ermesini ve her şeyden önce özgür olmasını talep etmek gerekiyor. #freeocalan!” dedi. 
 
AVUKAT GÖRÜŞ YASAĞINA DİKKAT ÇEKTİ 
 
İsviçre’deki Basels starke Alternative (BastA! -Basel’in Güçlü Alternatifi), “Bugün Kürt özgürlük hareketinin idolü Abdullah Öcalan 73 yaşında” mesajıyla birlikte, Öcalan’a yönelik avukat görüş yasağına dikkat çekti. 
 
AMEDEO CIACCHERI: ÇAĞIN EN BÜYÜK DÜŞÜNÜRÜ
 
Öcalan’ın 73’üncü yaş günü kutlayan İtalya’nın başkenti Roma VIII. Bölge Belediyesi Başkanı Amedeo Ciaccheri, “Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan bugün 73 yaşına giriyor. Ortadoğu'da ve dünyada barış ve demokrasiye yeni ufuklar açabilecek, çağımızın en büyük siyasi düşünürlerinden biri, 1999'dan beri Türkiye'de hala insanlık dışı koşullarda tutuklu #FreeÖcalan” paylaşımı yaptı. 
 
ÖCALAN’IN RESMİNİ ÇİZDİ 
 
İtalyan ressam ve hak savunucusu Gainluca Costantini, kendi çizdiği PKK Liderinin resmiyle birlikte, “Doğum günün kutlu olsun Abdullah Öcalan” mesajı paylaştı. 
 
‘EŞİTLİĞE ULAŞMANIN EN GÜÇLÜ UMUDUR’ 
 
Black Socialists in America (Amerika’nın Siyah Sosyalistleri) ise “#FreeAbdullahOcalan” hastagıyla birlikte şu paylaşımda bulundu: “Kapitalizmin, özgürlük ve adalete karşıt bir sosyal ve ekonomik sistem olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, uluslararası bir sosyalist hareketin, demokrasi ve özgürlüğün erdemlerini yansıtan eşitlikçi bir topluma ulaşmanın en güçlü umudu olduğunu düşünüyoruz.”
 
MEP’TEN ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI 
 
Avrupa Parlamentosu’nun (Member of European Parliament-MEP) Basklı üyesi Pernando Barrena da, Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, İmralı tecridine dikkat çekti. Barrena, “Kürt lider Abdullah Öcalan'ın 73. doğum günü vesilesiyle tecridin derhal kaldırılmasını talep ediyor ve özgürlüğüne kavuşması için çağrıda bulunuyoruz” diye yazdı.