RAWA: İran'daki kazanım Afganistan'da yol açacak

  • dünya
  • 10:37 22 Eylül 2022
  • |
img
ANKARA - RAWA, Ortadoğu kadınlarının direnişinin her zaman birbirini etkileyeceğini belirterek, “Kürdistan'daki kazanım İran'da, İran'daki kazanım Afganistan'da yol açıcı olacaktır” dedi.
 
İran’da Jîna Mahsa Amînî'nin “ahlak polisi” tarafından katledilmesi sonrası gerçekleşen eylemler devam ediyor. Afganistan'da 1970'lerin sonlarından beri gericilikle mücadele eden Afganistanlı Devrimci Kadınlar Derneği (RAWA), İranlı kadınlarla bir dayanışma mesajı yayınladı.RAWA’nın sanal medyada yer alan açıklamada, "İran'da Mahsa ve Afganistan'da Elahe, köktencilik vahşetinin ilk kurbanları değil, kırk yıldır her iki ülkenin kadınları baskıcı sistemleri, cehalet ve barbarlık zincirleri, kadın düşmanları tarafından tutsak edilmeye çalışılmıştır” denildi.
 
'İRAN'IN İSYANKAR HALKINA SELAM'
 
Kadınların bu zinciri kırmak için birlikte mücadeleden başka bir şansı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Devasa bir düşman olan köktencilere, komplocu güçlere, suçluların savunucularına karşı kadın mücadelesi ortaklaştırılmalıdır. Kadınların yiğitliği ancak şer unsurlarının ve tüccarların rütbelerini söküp attıklarında verimli olabilir. İran Özgürlük Hareketi ile dayanışmamızı ifade ediyor ve halkın ve özellikle cesur İranlı kadınlarının destansı yükselişi ile kana susamış ve nefret dolu ‘Velayat Faqih’ (dini ve siyasi otorite) rejiminin sonunda çöp kutusuna atılacağına inancımız tamdır. Afganistan denen bir cehennemden, İran'ın isyankar halkına sonsuz selamlar sunuyoruz. Acınızı paylaşıyoruz.”
 
'DİRENİŞİNİZ BİZE UMUT VERİYOR'
 
Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan RAWA Sözcüsü Rawi, Ortadoğu kadınlarının direnişinin her zaman birbirini etkileyeceğini belirterek, “Kürdistan'daki kazanım İran'da, İran'daki kazanım Afganistan'da yol açıcı olacaktır. Bu durum bize umut, güç ve cesaret veriyor” dedi.
 
‘GÜÇ SİZİNLE OLSUN’
 
İran'da erkeklerin de kadınlarla omuz omuza mücadele etmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Rawi, “Dinci fanatikler hepimize karşı, hepimize işkence ediyor. Erkekler her zaman kadınlarla omuz omuza olmalıdır. Ülkelerimizin buna ihtiyacı var. Ülkeler arası dayanışma için birbirimizle ilgili daha çok okumalı, daha çok öğrenmeliyiz. Birlikte mücadele ettiğimiz sürece bizi dinle, etnisite ile parçalayamazlar. RAWA kadınlarından İranlı kadınlara sevgimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Güç sizinle olsun!"