Solothurn’da Mexmûr için BM’ye çağrı

  • dünya
  • 18:42 24 Mayıs 2023
  • |
img

İSVİÇRE – Solothurn kentinde yapılan eylemde, BM ve yetkili kurumlara Mexmûr kampının ablukaya alınmasının bir an önce durdurulması çağrısı yapıldı. 

İsviçre’nin Solothurn kentinde, Mexmûr kampına yönelik Irak ordusunun ablukası protesto edilerek, halkın direnişi sahiplenildi. 

Bahntofplatz'ta bir araya kitle burada Türkiye ve KDP yönetiminin desteği altında Mexmur kampının etrafının demir tellerle kapatılması girişimine karşı halkın sürdürdüğü direnişin sahiplenildiği sloganlar atıldı. 
 
Eylemde konuşan Şehit Firaz Dağ Halk Meclisi adına Eşbaşkan Kaya Demir BM'ye ve yetkili kurumlara çağrı yaptı. Demir,  "20 bin insanın yaşadığı Mexmur 20 Mayıs'tan bu yana ağır silahlarla ve askeri yığınakla kuşatılmak istenmektedir. BM denetimde olan Mexmur 5 gündür bu kuşatma girişimine karşı direniş göstermektedir. Başta BM olmak üzere yetkili kurumlara bu kuşatma girişiminin bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz” dedi.
 
‘EYLEMDE OLACAĞIZ’
 
Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN aktivistleri tarafından eylem alanında yapılan açıklamada "Direnişten asla vazgeçmeyeceğiz. Direnişimizi zaferle taçlandıracağız her yerde alanlarda eylemlerde olacağız "denildi. 
 
Eylem yapılan konuşmaların ardından sloganlarla sonlandırıldı.