Mexmûr’daki direniş Luzern’de sahiplenildi

  • dünya
  • 20:52 1 Haziran 2023
  • |
img

LUZERN – Irak ordusunun Mexmûr Kampı’na yönelik ablukasının protesto edildiği eylemde konuşan Mulla Şahin “Saldırılara karşı direnişimizi yükselterek cevap olacağız” dedi. 

Irak Ordusu'nun Birleşmiş Milletler (BM) denetimdeki Mexmûr Kampı’na yönelik ablukasını durdurması çağrısıyla İsviçre'nin Luzern kentinde eylem düzenlendi. Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla Bahnhofplatz'ta düzenlenen eylemde konuşan Mulka Şahin, “BM denetimde olan ve kendi özyönetimiyle ayakta kalmayı başaran Mexmûr'un etrafı demir teller çekilerek kuşatılmak istenmektedir. Yine bu kuşatma karşısında Maxmur halkının 10 günü geride bırakan bir direnişi söz konusu” dedi.
 
'DİRENİŞLE CEVAP OLACAĞIZ'
 
Saldırıların temelinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit olduğunu aktaran Şahin, “Ne zaman önderliğimize yönelik tecrit politikaları devreye konsa devamında Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik saldırılar gerçekleşmektedir. Kürt halkı bunun bilincinde olarak hem tecrit politikalarına hem de Lozan Antlaşması'yla başlayan 100 yıllık Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelen saldırılara karşı direnişi yükselterek sürdürecektir. Bu yüzyıl hem önderliğimizin hem de Kürdistan ve Kürt halkının özgürlük yüzyılı olacaktır. Saldırılara karşı direnişimizi yükselterek cevap olacağız” ifadelerini kullandı. 
 
Şahin'in konuşması sonrası Almanca basın metni okundu. Eylem sloganlarla sonlandırıldı.