KNK kurulunda 'birlik' vurgusu

  • dünya
  • 14:30 21 Nisan 2024
  • |
img

HABER MERKEZİ - KNK'nin devam eden kurulunda, KDP'nin ulusal birlik önündeki "en büyük engel" olduğuna vurgu yapılarak,  Kürt kazanımlarının ulusal birlikte sağlanabileceğine işaret edildi. 

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), 22’nci Genel Kurulu'nun ara dönem toplantısını Hollanda’da gerçekleştirdi. Çok sayıda siyasi parti temsilcisi, yazar ve aydın da kurula katıldı. Kurulun ikinci gününde, Federe Kurdistan Bölgesi'nin Metîna alaına dönük başlatılan yeni saldırılara tepki gösterildi. Ardından kurulda, yılık faaliyet raporu okundu. 
 
KARAMUS: BARZANİLER RANDEVU VERMEDİ
 
KNK Eşbaşkanları Zeynep Murad ve Ahmet Karamus, kurulda söz aldı. Karamus, Kürt ulusal birliği için yapılan çalışmaları anlattı. Karamus, KDP’nin Kürt birliğinin önündeki "en büyük engel" olduğunu söyledi. 
 
KDP nezdinde yaptıkları girişimlere değinen Karamus, "KNK heyeti olarak Mesud Barzani ile görüşmek istedik. Randevu talebinde bulunduk. Hewlêr’de bir hafta boyunca heyet olarak bekledik. Bizim randevumuza geri dönüşleri olmadı. Daha sonra Neçirvan Barzani ile görüşmek istedik. Ancak kendisi de randevu talebimiz ile ilgili bir dönüş yapmadı. Ulusal birlik çabalarımız ve çalışmalarımız kapsamında görüşme taleplerimiz olumlu sonuçlanmıyor. ENKS’ye yönelik herhangi bir beklentimiz ve istemimiz söz konusu değildir. ENKS’nin durduğu yer gayet açık ve nettir. ENKS tümüyle Türk devletin ve istihbaratının kontrolünde faaliyet gösterdiği ortada. Bunun için ulusal birlik çalışmalarında onlardan bir beklentimiz söz konusu değildir” dedi.
 
Eşbaşkan Zeyneb Murad da KDP’nin tavrını eleştirdi. Murad, yeni yüzyılda Kürtlerin kazanımlarını koruması ve demokratik haklarına, özgürlüklerine kavuşmasının tek yolunun birlik olduğunun altını çizdi.