İsrail’in başkenti Tel Aviv’e saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

  • dünya
  • 10:00 19 Temmuz 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - Tel Aviv'in merkezinde insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. 
 
İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde ABD Büyükelçiliği’ne yakın noktada gece saatlerinde insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Yaşanan patlamayla ilgili İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’ndan yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarındaki bir erkek isabet eden şarapnel nedeniyle yaşamını yitirdi. Şarapnel ve patlamanın etkisiyle ikisi evinde ikisi de sokakta dört kişi yaralandı. 
 
İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre ise, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı. Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve İsrail'in hava sahasını korumak için devriyeleri sıkılaştırdığı belirtildi.
 
YEMEN’DEKİ HUSİLERDEN AÇIKLAMA 
 
Öte yandan Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X hesabından yaptığı açıklamada Tel Aviv'e saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacaklarını belirtti.