33 düş yolcusu Avrupa'da anıldı

  • dünya
  • 23:55 20 Temmuz 2024
  • |
img

HABER MERKEZİ –Avrupa'nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerde 33 düş yolcusu anılarak, mücadele vurgusu yapıldı. 

Riha’nın Pîrsûs ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda katledilen 33 Düş Yolcusu, İsviçre’ni Basel, Lozan, Bern ve Zürih kentlerinde ile Almanya ve Fransa'da yapılan eylemlerle anıldı. 
 
BASEL
 
İsviçre’deki anmaların ilk adresi Basel kenti oldu. İsviçre Göçmen İşçiler Derneği (İGİF), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle tarafından organize edilen ve İsviçreli devrimci ve feminist gruplarca desteklenen eylem, öğlen saatlerinde De-Wette Park'ta başladı. Eylemde "Hesap soruluncaya kadar mücadeleye devam" mesajı verildi.
 
ZÜRİH
 
İGİF, SKB ve Young Struggle’nin ortak çağrısı üzerine Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ve Türkiyeli devrimci yapıların katıldığı anma, Zürih’in St. Jakop kilisesinin önündeki Stauffacher Meydanı'nda yapıldı. 33 düş yolcusunun fotoğraflarının açıldığı eylemde AVEG-KON tarafında hazırlanan basın metni okundu.
 
LOZAN
 
İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) ile Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) tarafından Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmaya devrimci kurum temsilcileri ile CDK Lozan üyesi çok sayıda kişi katıldı.
 
BERN
 
İsviçre’nin başkenti Bern'de Reithalle Meydanı'nda düzenlenen anmaya Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri ile İsviçreli devrimci kurumlar katıldı. İGİF adına Siyasetçi Ali Orak, "Bugün Güney Kurdistan'a yönelen işgal saldırıları da yine bu katliam konseptinin devamı niteliği taşımaktadır" diye konuştu.
 
PARİS
 
Fransa'nın başkenti Paris'de Gare De L'est önünde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde Gare De L'est önünde toplanan kitle, Republique meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık "Suruç için adalet,herkes için adalet", "Suruç'un hesabını gençlik soracak", "Arîn'den Sibel'e yürüyoruz zafere", "Bijî Berxwedana Rojava", "Bijî Berxwedana Kobanê" ve "Şehîd Namirin" sloganları atıldı.
 
ULM
 
Almanya’nın Ulm kentinde Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) çağrısıyla bir anma mitingi düzenlendi. Ulm Eisstein Anıtı önünde yapılan etkinlikte, ADGB, AVEG-KON, FED-GEL ve ATİF adına yapılan Almanca ve Türkçe konuşmalarda, “Katliam lanetlenirken, sorumluların yargılanmadığı, bu anlamda Suruç için adalet herkes için adalet talebimizi her yerde haykırıyoruz” diyen konuşmacılar, mücadeleye devam edecekleri mesajı verdiler.