Heyet gelince kepçe duruyor, gidince kazıyor

img
RİZE - İkizdere’de milletvekillerinin bölgeye gelmesiyle durdurulan çalışmalar, heyetin ayrılmasının ardından tekrar başlatıldı. Heyetin ikinci gelişiyle yeniden durdurulan çalışmalara Cuma gününe kadar ara verildi.
 
Rize’nin İkizdere ilçesinde bulanan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen taş ocağı çalışmaları sabahın erken saatlerinde tekrar başladı. Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin alana girmesiyle durdurulan çalışmalar tekrar başlatıldı. Bunun üzerine CHP heyeti tekrar bölgeye geldi. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’in alana gelmesi üzerine tekrar durdurulan çalışmalara, Cuma gününe kadar ara verildiği açıklandı.
 
‘YANLIŞTAN DÖNÜN’
 
Çalışma sahasında açıklama yapan CHP’li Tuncer, kendisinin sahaya girene kadar iş makinasının 50 metre daha ilerlediğini söyledi. Günlük ziyaretlerle işi yavaşlatmaya çalıştıklarını belirten Tuncer, “İşkencedere’yi ve doğamızı korumaya çalışıyoruz. Bununla ilgili yasal süreçte devam ediyor. Köylüler burada mağdur, kapanmadan kaynaklı köylerinden de çıkamıyorlar. Kapanmadan sonra köylerine daha fazla sahip çıkacaklarını belirtiyorlar. Burası 50 yıllık ömrümde gördüğüm en güzel coğrafyalardan bir tanesi. Yeşilin her tonu burada mevcut. Böyle bir coğrafyayı rant uğruna, hizmet bahanesiyle yok etmek hiçbir şekilde akılla açıklanamaz” dedi.