Arıcak’taki yangın bölgesinde inceleme

img
ELAZIĞ - Dicle ilçesinde askeri operasyon sonrası çıkan yangının, Elazığ'ın köylerine yayılması üzerine HDP'li heyet bölgede incelemelerde bulundu. Köylüler yetkililerin müdahale etmediğini belirtirken Arıcak Kaymakamı, yangının kontrol altına alındığını iddia etti. 
 
Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu (Pirejman) Mahallesi kırsalında başlatılan askeri operasyonun sonlandırılmasıyla birlikte Görese Dağı eteklerindeki ormanlık alanda 1 Haziran’da yangın çıktı. 8 gündür süren ve bugüne kadar müdahale edilmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle Elazığ'ın Arıca ilçesine bağlı Bahçekapı ve Çevrecik köyüne yayıldı. 
 
Yangının sürdüğü Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı köylere ziyarette bulunan HDP'liler yurttaşlardan yangına ilişkin bilgi aldı. 
 
Bölgeye yapılan ziyarette, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, görevden alınan Dicle Belediye Eşbaşkanı Yasemin Üçer ile HDP Elazığ Karakoçan il ve ilçe yöneticileri katıldı. 
 
HDP'Lİ AYDEMİR: YANGIN SÖNDÜRÜLSÜN 
 
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, orman yangının halen sürdüğü ve yetkililerin bir an önce ellerinde bulunan tüm imkanlarla yangına müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Aydemir, gerekli müdahalelerin yerinde ve zamanında yapılmadığını ifade etti. Yangının yerleşim alanlarına sıçramadan söndürülmesi gerektiğini kaydeden Aydemir, "Bu talebimizi bir kere daha yangın alanından ifade ediyoruz. Hükümet yetkilileri bu talebimizi duysun ve bir an önce bu yangın söndürülsün" şeklinde konuştu. 
 
'KİMSE İLGİLENMEDİ'
 
Orman yangınına ilişkin heyete bilgi veren yurttaşlardan Ahmet Kaya, yangının yaklaşık 8 gündür sürdüğünü, söndürmek için kimsenin müdahalede bulunmadığını aktardı. 
 
KAYMAKAM: KONTROL ALTINA ALDIK 
 
Açıklamanın ardından HDP'li heyet, Arıcak ilçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile görüştü. HDP'li heyete yangına ilişkin bilgi veren Sarıdoğan, yangının operasyon sonucu çıkmadığını savundu. Yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini ifade eden Sarıdoğan, Elazığ sınırları içerisinde bulunan yangının kontrol altına alındığını, ancak Diyarbakır sınırları içerisinde çıkan yangının ne aşamada olduğuna dair bilgilerinin olmadığını ifade etti. 
 
Görüşmenin ardından HDP'li heyet ilçeden ayrıldı.