Genç'te yangın: Köyler tehlike altında

img
BİNGÖL- Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan yangın ikinci gününde söndürülemedi. Yangına yeterli müdahalenin olmadığı bölgede dumanlar kent merkezini kapladı. 
 
Bingöl’ün Genç ilçesinde dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, Güzeldere, Derebağ ve Çamlıyurt, Soğukpınar köylerine yayıldı. Olayın orman ve itfaiye ekiplerine bildirilmesi ile yangına müdahale etti. Müdahalenin yetersiz olduğunu söyleyen yurttaşlar, yangının ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu aktardı. Şu ana kadar ormanlık alanın büyük bir bölümünün yandığını belirten yurttaşlar, şehir merkezinin de dumanlarla kaplandığını belirtti.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Güzeldere köyünde başlayan yangının akşam saatlerinde Soğukpınar ve Çamlıyurt köylerine yayıldığı ve 10 kilometrelik bir alanın zarar gördüğü, binlerce ağacın kül olduğu ve iki gündür söndürülemeyen yangın bugün ise Dedebağ ve Döşekkaya köylerine de sıçradığı aktarıldı. Yangın sonucunda Güzeldere köyünde çok sayıda hayvanın yaşamını yitirmesine tepki gösteren köylüler, yangına müdahalenin yetersiz olduğuna dikkati çekti. Orman işletme personelinin yanlış yönlendirmeleri sonucu yangının geniş bir alana yayıldığını belirten köylüler, alevlerin köyü çembere aldığını kendi imkanları ile yangına müdahale ettiklerini aktardı.
 
'KÖYLER TEHLİKE ALTINDA'
 
Bingöl Valiliği 5 araç ve 25 personelle yangına müdahale ettiği açıklamasına karşılık köylüler, mevcut haliyle yangının kontrol altına alınamayacağını, 15 köyün tehlike altında olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu.
 
Yangını söndürmek amacıyla Palu ve Kozan’dan ek müdahale ekipleri çıktığı, Kozan'dan helikopterin gönderildiği aktarıldı.